""
""

Nije bitno svetlo oružje – Ožije slavi i sa Ford M Sportom

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.17. | 09:46

Četiri godine Sebastijan Ožije je harao s ekipom Folksvagena, pa sada istu slavu donosi M Sport Fordu na Monte Karlo reliju

Aktuelni VRC šampion, Sebastijan Ožije trijumfovao je na prvom reliju sezone u Monte Karlu. On je pobedom za M Sport Ford ponovo dokazao da mu nema ravnog bez obzira na vozilo s kojim kreće u pohod u najprestižnijem reli šampionatu sveta. Podsećanja radi, Francuz je četiri godine uzastopno prašio konkurenciju sa Folksvagenom, da bi sada isti tretman priuštio ostalim takmičarima kao vozač M Sport Forda.

Izabrane vesti

Jari Mati Latvala, inače bivši ekipni kolega Sebastijana Ožija u Folksvagenu u Monte Karlu je zauzeo drugo mesto. Ovo je ekipi Tojote koja se posle 17 godina vratila u VRC reli  prvi podijum nakon u debitantskoj sezoni. Na ovaj način su overene najave Japanaca koji su uoči sezone izjavili da ni na prvom reliju neće biti neozbiljan takmac za ostale ekipe. Treće mesto u Monte Karlu pripalo je Ot Tanku koji kao i Ožije vozi za M Sport Ford.

Vredno je spomenuti da je prošlogodišnji VRC prvak do prvog podijuma u ovoj sezoni stigao sa dva minuta i 15 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Tanka. On je uz sve to dobio i vetar u leđa zbog pehova Terija Nojvila i Tanka koji je imao velikih problema sa motorom na svom vozilu.

Četvrto mesto je pripalo Daniju Sordu u Hjunaiju, a njega su posle svih specijalnih brzinskih ispita u generalnom poretku sledili  Kreg Brin u “sitroenu” i Elfin Evans u “fordu”.

Naredna seansa VRC relija zakazana je za period od devetog do 12. februara u Švedskoj.

(Foto: Action Images)


tagovi

Sebastijan OžijeMonte KarloMati Latval

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara