(©Reuters)
(©Reuters)

Niko nikad kao Ivana: Oko vrata 15. medalja sa velikih takmičenja

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 19:03

Uz brdo trofeja sa Dijamantske lige

Najveća srpska atletičarka svih vremena. I bez dileme jedna od najvećih sportistkinja koje je ova zemlja ikada dala – Ivana Vuleta.

U 33. godini ostvarila je večeras jedan od najvećih snova: postala je šampionka sveta na otvorenom! Bila je Ivana dva puta najbolja na svetu u dvorani, ali odličja osvojena „pod vedrim nebom“ nekako se oduvek malo više vrednuju.

Izabrane vesti

Ivana Vuleta je potvrdila danas u Budimpešti i da je jedna od najboljih, najkonstantnijih skakačica udalj na planeti u poslednjih 15 godina. Konkurentkinje se smenjuju, odlaze i dolaze nove, ali ona je tu, uvek je tu, uvek među favoritkinjama za medalju.

I večeras se najzad popela na atletski Olimp, osvojivši 15. medalju na velikim takmičenjima u karijeri! Ne, nijedna srpska atletičarka pre nje nije bila ni blizu tih rezultata, uz poštovanje svima. Ali, na našu sreću, kucaju na vrata neke nove mlade nade Angelina Topić, Adrijana Vilagoš, koje i te kako imaju na koga da se ugledaju.

Osvojila je Ivana Vuleta prvo zlato na SP na otvorenom, a pre toga je imala dve bronze. Ima u kolekciji i bronzu sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a tu su i dva zlata i srebro sa Evropskih prvenstava.

Takođe, Ivana je uzela dva zlata, srebro i bronzu sa prvenstva sveta u dvorani, kao i tri zlata i bronzu na dvoranskom šampionatu Evrope.

Sve to kada se sabere – 15 medalja. Osam zlatnih, dve srebrne i pet bronzanih.

A, tu bogatoj kolekciji su i jako vredna četiri zlata Dijamantske lige, pa titula na Mediteranskim igrama, Univerzijadi... Sve u svemu, jedna spektakularna karijera. Ali, tu još nije kraj. Vuleta nije rekla svoju završnu reč. Sigurno je ostavila još jednog keca u rukavu za Pariz sledećeg leta.  


tagovi

skok u daljIvana VuletaSvetsko prvenstvo u atleticiatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara