""
""

Ništa od het-trika Lisica, Barsa ponovo vlada

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.08.17. | 20:05

Petar Nenadić i saigrači nisu uspeli

Rukometaši Barselone osvojili su nezvanično svetsko prvenstvo za klubove u Dohi savladavši Fuhse u finalu sa 29:25 (15:12). Osim što su postali prvi koji su se okitili sa tri titule na Super Globeu, Katalonci su prekinuli dvogodišnju dominaciju Berlinaca sprečivši ih da upišu "het-trik". Inače, šampion je osvojio 400.000 dolara, dok će "samo" upola manje leći na račun nemačkog kolektiva.

Izabrane vesti

Barsa je od samog početka uspostavila kontrolu, Timoti N'Gesan i Mem terorisali su odbranu Fuhsea obezbedivši svom timu vođstvo 5:1, u jednom momentu i 11:5, a osim ofanzive, Barselona se istakla i kvalitetnom odbranom.

Ipak, Lisice su u 42. minutu povele sa 18:17, no onda je usledio brutalan odgovor Barselone. Serija 4:0 i za pet minuta je na semaforu pisalo 21:18 u korist Blaugrane. Očigledno je ovo demotivisalo izabranike Velimira Petkovića, pošto nakon ovoga nisu uspeli da se vrate i preokrenu rezultat.

Srpski internacionalac Petar Nenadić je uz Erika Šmita i Fabijana Šidea (sva trojica dala po pet golova) bio među najefikasnijima u redovima nemačkog tima. Brutalni Valero Rivera postigao je devet pogodaka za novog nezvaničnog prvaka sveta. Zanimljivo, devet puta je i šutirao.

Nemački predstavnik je do borbe za titulu stigao preko Pinjeirosa i domaćeg Al Sada, za razliku od katalonskog velikana koji je put do finala tražio protiv Esperansa iz Tunisa, odnosno kontinentalnog šampiona Vardara, koji je u meču za treće mesto očekivano preslišao pomenuti Al Sad sa 37:19 (14:10).

(FOTO: Action Images)


tagovi

FuhseRK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara