(©Starsport)
(©Starsport)

Ništa od neizvesnosti u finalu! Zvezda počistila Partizan i dominantno krenula ka tituli

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 20:34

Crveno-beli bombama sa servis linije uništili sve zamisli rivala i zabeležili maksimalnu pobedu - 3:0

Ništa od neizvesnosti, drame i velike borbe... Crvena zvezda je dominantno dobila prvu epizodu finala i jasno poručila večitom rivalu da je spremna za napad na titulu. Crveno-beli nisu dozvolili Partizanu ni da im ozbiljnije zapreti, jakim servisima su potpuno uništili sve Janićeve zamisli i sigurnim koracima prošetali do prve pobede - 3:0 (25:19, 25:21, 25:23).

Naredni meč na programu je u sredu u "Masteru" od 19.00 časova. Crno-beli će na domaćem terenu juriti izjednačenje, a crveno-beli će imati priliku da dupliraju prednost u finalnoj seriji.

Izabrane vesti

Dušan Nikolić je kao i obično bio prva figura meča - upisao je 16 poena (31-14). Sjajno izdanje prikazao je srednji bloker Aleksandar Stefanović, imao je napad 9-6, pet blokova i jedan as - ukupno 12 poena. Omar Ahmed je stao na deset, a Nikola Žugić na osam. U ekipi Partizana Milija Mrdak je brojao do 11, a Novica Bjelica do deset.

Od prvog poena na utakmici Zvezda je izgledala veoma dominantno. Držali su domaći dobar prijem, kapiten Petrović je odlično razigravao, Nikolić je prednjačio u napadu, ali pratili su ga u stopu i ostali saigrači. Snažnim servisima su potpuno uništili igru aktuelnog šampiona. Partizan nije mogao da se sastavi na prijemu, imao je problema onda i sa organizacijom napada, pa su crveno-beli lako čitali sve ideje kubanskog dizača. Izuzetno raspoložen na mreži bio je Aleksandar Stefanović, koji je sa dva sjajna bloka još više srozao samopouzdanje rivala. Sredinom seta je već Jevtićeva četa imala vođstvo 18:12 i do kraja nije dozvolila da se slika na terenu značajnije izmeni. Dobili su domaći ovaj set - 25:19.

U uvodnom periodu su donekle svetle tačke u igri Partizana bili samo iskusni Mrdak i Bjelica. Njih dvojica su zajedno sa Janićem uspeli da trgnu tim i da izazovu reakciju posle bledog starta. Pojačali su crno-beli servis i poveli - 12:8. Međutim, njihovo radovanje je kratko trajalo. Zvezda je brzo uvidela da posle slabog prijema Kubanac skoro svaku loptu mora da šalje na korekciju, pa je uspela da zaustavi i Mrdaka. Polako su se vraćali momci sa Marakane, izdržali su rezultatsku klackalicu sredinom seta, a onda u najvažnijim trenucima preuzeli vođstvo. Stefanović je nastavio da pravi ogromne probleme protivnicima, igrao je gotovo savršen set (napad 4-4, tri bloka). Tadić je donekle uspevao da održi nadu Partizana, ali je Zvezda bila bolja u završnici i zasluženo je duplirala prednost u setovima - 25:21.

(©Nemanja Vasiljević)(©Nemanja Vasiljević)

Kad je na semaforu zasijalo 2:0, crveno-beli se nisu zasustavljali... Krenuli su silovito i u trećem setu, ređali su uspešne napada, as servise, direktne poene iz bloka. Nije prošlo mnogo vremena već su domaći vodili 9:4. Do kraja je Partizan uspeo da učini utakmicu malo zanimljivijom, ali do seta nije mogao. Zvezda je čuvala prednost, a pomogao joj je i rival nekim greškama...

FINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Crvena zvezda - Partizan 3:0

***serija se igra do tri pobede, a termini su 14, 17, 20. april (ako bude potrebe 23. i 26)


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK PartizanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara