Veljko Tankosić (©Star Sport)
Veljko Tankosić (©Star Sport)

Nisu nepobedivi: Zvezda spremna za žestok okršaj sa Mađarima

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.11.21. | 11:04

OSC podmladio ekipu, ali deluje prilično ubojito na otvaranju sezone

Svaki poraz u večitim derbijima je bolan, bez obzira na to o kom se sportu radi, ali vaterpolisti Crvene zvezde nisu imali mnogo vremena za analizu tog meča, pošto je raspored nemilosrdan. Već danas na programu je okršaj sa sjajnim mađarskim OSC-om, koji deluje zaista impozantno na početku sezone, a samopouzdanje je dodatno podigao osvetom nad ljutim rivalom Solnokom, kojeg je eliminisao u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Solnok je prošle sezone ostavio OSC bez evropskog trofeja, pošto ga je savladao u finalu Kupa Evrope, tako da nije bilo boljeg trenutka da se vrati udarac. Ekipa iz Budimpešte je neosetno promenila tim u odnosu na prošlu sezonu. Sticao se utisak da su nešto slabiji, samim tim što su podmlađeni, ali su u pitanju sve supertalentovani mađarski igrači, koji bez mnogo respekta ulaze u okršaje sa protivnicima, što se videlo i na otvaranju Lige šampiona, kada je razneta Steaua (14:8).

Izabrane vesti

Sjajni Kristijan Peter Manherc je lider ovog tima i njihov najoblji igrač, a tu su i odlični domaći igrači i reprezentativci Marton Tot, Vins Pal Vigvari, Zoltan Burijan i Balaš Haraj. Ipak, i Zvezda ima svoje adute.

"Utakmica sa Partiuanom je iza nas, a pred nama duel sa mađarskim klubom. To što igramo na našem bazenu, pred našom publikom, predstavlja motiv više zalegnemo, kako bismo nastavili lepu seriju u Evropi, započetku u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Biće teško, ali imamo šansu", kaže Veljko Tankosić.

Crvena zvezda nije baš zaređala pobede kao današnji protivnik na početku sezone, pošto je poražena od Novog Beograda, Radničkog i Partizana, ali postepeno podiže formu i cilj trenera Aleksandra Filipovića je da ona bude na nivou onda kada se bude odlučivalo o trofejima i završnici takmičenja. Ipak, jedan od ciljeva je i plasman na završni turnir Lige šampiona, pa bi nakon slavlja na otvaranju nad Špandauom, novi bodovi predstaljali ogroman korak ka tom cilju.

"Oslabljeni su u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje su veoma kvalitetna ekipa, koju predvode iskusni mađarski asovi Menherc i Haraj. Imaju zanimljive mlade igrače, mislim da imamo šanse da ih dobijemo. Jeste paklen ritam, ali je dobro za nas da igramo toliko utakmica, koje nam pomažu da ostanemo u takmičarskom ritmu. Nadamo se da ćemo na taj način dostići željenu igru kada je najvažnije, u završnici Kupa i prvenstva Srbije", rekao je Gavril Subotić.

Bodovi u ovom meču imaju i dodatnu važnost, s obzirom da crveno-beli u narednom kolu gostuju aktuelnom šampionu Pro Reku, koji je ponovo jedan od glavnih favorita za osvajanje takmičenja. OSC ide u goste Hanoveru, koji spada u grupu ekipa koje teško mogu da se upuste u bitku za F8.

GRUPA B:

19.00: (1,30) Jug (8,00) Marselj (5,10)

19.00: (2,00) Špandau (6,25) Hanover (2,35)

20.15: (5,10) Crvena zvezda (8,00) OSC (1,30)

21.00: (1,85) Pro Reko (hen -9,5) Steaua (1,85)



tagovi

VK OSCVK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara