(©AFP)
(©AFP)

Norvežanke razbile Hrvatice, Nemice suvereno do pobede nad Mađaricama

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 19:54

Drugo kolo druge faze Evropskog prvenstva za rukometašice u Grupi 2 nije donelo veća iznenađenja

Rukometašice Nemačke sačuvale su šanse za prolaz u polufinale Evropskog prvensta. Nemice su prenele iz prve faze dva boda, a u prvom meču druge faze takmičenja nadigrale su selekciju Mađarske u Koldingu – 32:25.

Mađarice su bile u kratkoročnom plusu na početku utakmice, ali se Nemačka vrlo brzo odlepila i tokom većeg dela susreta imala je prednost preko tri gola. Držale su Nemice rivalke na bezbednom odstojanju, a meč su definitivno prelomile u završnih deset minuta. U tom periodu postojao je samo jedan tim na terenu i Mađarska je morala da se pomiri sa porazom i da će četvrto kolo i duel sa Rumunkama dočekati bez bodova, kao i šansi za plasman u polufinale.

Izabrane vesti

Reprezentaciju Nemačke predvodila je do pobede Emili Bolk sa pet golova, dok je kod Mađarske najefikasnija bila Katrin Gita Klujber sa osam golova iz deset pokušaja.


Norvežanke su protiv Hrvatske opravdale ulogu apsolutnog favorita. Skandinavke su pozivanjem iskusnih igračica u reprezentaciju za ovo prvenstvo dobile na kvalitetu i ne žele da im se ponovi nešto slično kao u Japanu kada su poražene od Holanđanki. U prvom meču druge faze Norveška je dvocifrenom razlikom dobila Hrvatsku i potvrdila da je u ovom trenutku za klasu iznad – 36:25.

Držale su se Hrvatice u prvom poluvremenu, ali nisu imale snage i kvaliteta da naprave senzaciju i bace Norvežanke na kolena. Raspucale su se Norvežanske, sve im je polazilo za rukom i bilo je jasno da posle nekoliko minuta igre u nastavku na čiju će stranu prevagnuti. Uprkos porazu, Hrvatska je sačuvala dobre šanse da se nađe u polufinalu.

Kod Norvežanki su najučinkovitije bile Heni Rejstad sa sedam golova i Stine Oftedal sa pogotkom manje. Kamila Micijević bila je najraspoloženija u selekciji Hrvatske, a meč je završila sa sedam postignutih golova.


EVROPSKO PRVENSTVO

GRUPA 2

Subota

Mađarska - Nemačka 25:32 (11:13)

Hrvatska - Norveška 25:36 (14:15)

GRUPA 1



tagovi

EP za rukometašice 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara