Viktor Rašović (©MN Press)
Viktor Rašović (©MN Press)

Novi Beograd oslabljen u Francuskoj: Na Prlainovića bez braće Rašović

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.01.23. | 09:02

Strahinja je nedovoljno oporavljen, a Viktor zbog bolesti preskače duel sa Marseljom u Ligi šampiona

Iako ni polovina grupne faze Lige šampiona nije završena, već sada se nazire šest učesnika finalnog turnira. Novi Beograd je po propozicijama takmičenja siguran,i ne mora da strepi hoće li se naći među osam najboljih ekipa i ući u bitku za najvredniji klupski trofej. U grupi A odvojili su se Barseloneta, Pro Reko i Olimpijakos, dok su u grupi B, uz srpskog šampiona, na dobrom putu Breša i Ferencvaroš. 

Ne bude li velikih iznenađenja, poput onog prošlogodišnjeg kada su pirejski crveno-beli nanizali neuspehe i skliznuli van “zone četiri”, šest ekipa je “već viđeno” za odlazak na završni turnir. Preostalo je da dva tima popune broj, a ravnopravna borba vodiće se u obe grupe. Autsajderima će biti preko potrebni bodovi protiv vodeće trojke za odlazak na završni turnir, a Marselj ih u duelu sa oslabljenim Novim Beogradom (20.00). 

Izabrane vesti

Srpski i regionalni prvak na megdan francuskomklubu nije otputovao kompletan. Strahinja Rašović je posle američke turneje sa reprezentacijom ponovo osetio bol u ramenu, nije ga u potpunosti zalečio, pa je odluka Živka Gocića i lekarskog tima da preskoči duel sa Marseljom. Isto važi i za Viktora Rašovića.

„Na ovom meču nećemo moći da računamo na braću Rašović, Strahinju i Viktora. Strahinja polako izlazi iz povrede ramena, dok je Viktor bio bolestan, ali nadam se da će oni uskoro biti potpuno spremni. Očekuje nas teško gostovanje, ali ako budemo na našem maksimumu, možemo da se nadamo osvajanju nova tri boda“, konstatovao je Živko Gocić

Marselj je nekoliko sezona unazad bio nagazna mina, ove godine nije na najvišem nivou. Prvu pobedu ostvario je tek u četvrtom kolu i borbu za prolaz vodiće sa OSC Budimpeštom i dubrovačkim Jugom. Sporije je francuski prvak ušao u sezonu, iako je malo toga menjao, i u jednom trenutku je za očekivati da progra. Zbog toga su u Novom Beogradu poprilično oprezni pred dvoboj sa Andrijom Prlainovićem i drugovima.  

„Igramo protiv ekipe koju veoma respektujemo“, rekao je Živko Gocić, trener Novog Beograda, i osvrnuo se na igre i rezultate Marselja:

„Marselj je do sada osvojio samo četiri boda i taj rezultat nije realan, jer su svakako svojim igrama i kvalitetom zaslužili više. Predstoji nam veoma teška utakmica, pre svega jer dve trećine našeg tima je u proteklom periodu bilo odsutno zbog obaveza u nacionalnim timovima. Menjali su vremenske zone, priključili su nam se treninzima pre par dana i to ne govorim kao alibi, već kao činjenicu i otežavajuću okolnost u pripremi utakmice“, objasnio je strateg srpskog šampiona.  

U prethodnom izdanju Lige šampiona, novobeogradski klub i Marselj sastali su se na završnom turniru. Ekipa predvođena Igorom Milanovićem je bila ubedljiva (16:10), a Andrija Prlainović jedini je bio na visini zadatka kod Marselja s golgeterske tačke gledišta. Pet puta matirao je Gojka Pijetlovića. Dvostruki osvajač olimpijskog zlata sa Srbijom i ove godine je ponajbolji igrač francuskog tima, ali sve vreme će odbrana Novog Beograda motriti i na Antu Vukičevića, Mišela Bodegasa, Tomu Vernua...

„Prošlu godinu smo završili na način kako smo hteli, pobedom protiv Breše, a trijumfalno želimo da započeno i 2023. Januar je za nas takmičarski veoma zahtevan mesec, jer osim izazova u Ligi šampiona imamo turnir Jadranske lige, kao i završnicu Kupa Srbije. Borba za prvi trofej u sezoni je naš prioritet i zato je ovo veoma bitan trenutak za nas. Nadam se da ćemo pružiti sve od sebe, da ćemo biti dorasli izazovu u Francuskoj i da ćemo zabeležiti pobedu“, zaključio je Dušan Mandić.

LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO 

GRUPA A 

Utorak

Olimpijakos - Barseloneta 7:9

Vuljagmeni - Jadran Split 13:12

Hanover - Pro Reko 8:11

Radnički - Dinamo Tbilisi 11:10


GRUPA B 

Sreda

19.00: Jug Dubrovnik - Sabadelj

19.30: Špandau - Ferencvaroš

20.00: Marselj - Novi Beograd

20.30: Breša - OSC Budimpešta



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradŽivko GocićDušan MandićViktor RašovićStrahinja RašovićAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara