Nika Šušiašvili (©MN Press)
Nika Šušiašvili (©MN Press)

Novi Beograd prebacio lopticu u Jugovo dvorište, Trtović i Gladović bili Partizanove turbine u Splitu

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 18:19

Dubrovčani protiv Šapčana nemaju prava na grešku...

Ozbiljno upozorenje dobio je Novi Beograd pred derbi sa Jugom. Prebacio je lopticu u dvorište Dubrovčana, osetiće veči pritisak ekipa Vjekoslava Kobešćaka protiv Šapca, ali imaće i Živko Gocić o čemu da razmišlja do utakmice koja bi mogla da odluči gde će biti odigran završni turnir Jadranske lige.  

Novi Beograd je na suvi kvalitet i iskustvo izvukao pobedu u duelu sa Jadranom iz Herceg Novog. Ponovo je oscilirao učesnik Lige šampiona, preostao da igra početkom treće deonice i crnogorski predstastavnik umalo ga je kaznio. Nije bilo svejedno šampionu regionalne lige, pretio je Jadran i, ipak, u finišu susreta ostao bez ijednog boda - 13:10. 

Izabrane vesti

Ogromnu prednost imao je novobeogradski klub, ekspresno je postigao sedam golova i kao da se vodio parolom “lako ćemo”. Prebacili su se vaterpolisti Novog Beograda mislima na utakmicu sa Dubrovčanima, odbrana je bila slabijeg intenziteta, a Radovići i Džejk Muskat su bili neumoljivi u kontranapadima.  

Prvak regionalnog takmičenja olako je ispustio četiri gola prednosti, nestala je za tili-ćas razlika koju su stvarali srpski reprezentativci na čelu sa Strahinjom Rašovićem - otvorio rpotivnika na dodavanje brata Viktora - i uvukla se nervoza u redove Novog Beograda. Izjednačio je Jadran preko Džejka Muskata, ali je preokret izostao.  

Duško Pijetlović je otvaranjem kod prve stative održao vicešampionu Evrope glavu iznad vode, pogodio je na asistenciju Angelosa Vlahopulosa, a poslednji nalet Novljanja odbio je Strahinja Rašović. Svezao je dva gola i uveo Novi Beograd u mirnu luku. Zlatni olimpijac je bio najefikasniji sa četiri gola, dok je kod Jadrana listu strelca predvodio Danilo Radović sa tri.  

Do velike pobede i zlata vrednih bodova za opstanak u elitnom rangu došao je Partizan u Splitu! Crno-beli su dobili meč vredan “šest bodova”, trijumfovali su nad Solarisom, direktnim konkurentom za odlazak u baraž, i mirniji će biti pred poslednje dve utakmice - 12:8.

Dušan Trtović je dominirao na “Banjici” protiv kragujevačkog Radničkog. Odigrao je utakmicu karijere, dao je čak sedam golova, a na “Poljudu” je potvrdio da se nalazi u velikoj formi i da je trenutno ponajbolji igrač sedmostrukog šampiona Evrope. Zajedno sa supertalentovanim Lukom Gladovićem bio je Partizanova turbina na prvoj utakmici u Splitu.  

Crno-beli su okrenuli Šibenčane sredinom treće deonice, nisu Dalmatinci mogli da se nose pred golom i da sustignu Partizanove sprintere u kontranapadima. Napravili su dva peterca u kratkom intervalu, a realizovali su iz Luka Gladović i Dušan Trtović. Raspucali su se, nastavili da pogađaju i u odlučujućoj četvrtini, a hrvatskom predstavniku sudbinu je zapečatio Petar Smiljević.

RASPORED ČETVRTOG (POSLEDNJEG) TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA DUBROVNIK:

Četvrtak

Jadran HN - Novi Beograd 10:13

18.45: Mladost - Primorac

20.30: Šabac - Jug Dubrovnik

Petak

17.00: Mladost - Jadran HN

18.45: Jug Dubrovnik - Novi Beograd

20.30: Primorac - Šabac 

Subota

09.30: Novi Beograd - Primorac

11.15: Mladost - Jug Dubrovnik

13.00: Jadran HN - Šabac 

GRUPA SPLIT:  

Četvrtak

Partizan - Solaris 12:8

19.00: Jadran ST - Radnički

20.45: Crvena zvezda - Mornar 

Petak

17.15: Crvena zvezda - Jadran ST

19.00: Mornar - Partizan

20.45: Radnički - Solaris 

Subota

10.00: Radnički - Mornar

11.45: Solaris - Crvena zvezda

13.30: Jadran ST - Partizan



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Novi BeogradVK Jadran Herceg NoviVK PartizanVK SolarisStrahinja RašovićLuka GladovićŽivko GocićMiloš KorolijaDuško Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara