Dušan Mandić i Jerko Marinić Kragić (©Starsport)
Dušan Mandić i Jerko Marinić Kragić (©Starsport)

Novi Beograd se sprema za F8 Lige šampiona: Bazen u novom ruhu, montažne tribine i kapacitet 1.511 mesta

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.05.22. | 16:01

Ulaznice će se uskoro naći u prodaji

Novi Beograd je pre početka finalne serije Superlige Srbije, u kojoj će za titulu nacionalnog šampiona igrati protiv Radničkog, počeo pripreme za organizaciju Fajnal ejta Lige šampiona. Drugu godinu zaredom novobeogradski vaterpolo klub će biti domaćin, a u četvrtfinalu protivnik četi Igora Milanovića biće Marselj.

Kapacitet bazena za završni turnir biće proširen na 1.511 mesta, a Slobodan Soro, sportski direktor Novog Beograda, uveren je da će na bazenu “11. april” biti ispunjeni najviši standardi organizacije, kao što je to bio slučaj i prethodne godine.

Izabrane vesti

Velika je privilegija što smo domaćini Fajnal ejta, jer je pred nama izuzetno kvalitetan turnir, pa će svi ljubitelji vaterpola u Srbiji moći da uživaju”, rekao je Slobodan Soro i dodao:

Bazen „11. april“ biće u potpuno novom ruhu. Za potrebe završnog turnira biće montirane montažne tribine, pa će kapacitet biti proširen na 1.511 mesta. Najavljen je dolazak navijača iz svih zemalja učesnika i nema sumnje da će gledalište biti puno. Ulaznice će uskoro biti u prodaji, a javnost će o svemu tome biti blagovremeno obaveštena”.

Osvajač Lige šampiona sa ekipama Bečeja i Partizana ističe da će od velikog značaja za završni turnir biti ishod finalnih utakmica nacionalnih šampionata. Novi Beograd se i ove sezone za titulu bori sa kragujevačkim Radničkim, a finalna serija počinje u sredu, 18. maja, utakmicom na “11. aprilu”.

Cela sezona Lige šampiona bila je veoma zanimljiva. Neke ekipe su bolje počele elitno takmičenje, a kasnije lošije završile, dok su neki timovi odigrali u suprotnom ritmu. Vrlo bitan momenat za nastup svih ekipa na Fajnal ejtu biće završnica nacionalnih prvenstava i kako će se to rezultatski završiti. Upravo to može da odredi u kakvoj atmosferi i i sa koliko motiva će dočekati početak najvažnijeg turnira u sezoni. Mislim da je ovo osam najkvalitetnijih ekipa u Evropi trenutno, svi parovi četvrtfinala obećavaju vrhunski vaterpolo i mnogo uzbuđenja, a svaka ekipa će tražiti svoju šansu”, poručio je Slobodan Soro, dvostruki osvajač titule klupskog prvaka Evrope.

Strahinja Rašović (©Starsport)Strahinja Rašović (©Starsport)

Novi Beograd će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati protiv francuskog Marselja. Biće to treći meč po rasporedu prvoga dana (18.30).

To je zaista odličan tim predvođen našim legendarnim reprezentativcem Andrijom Prlainovićem. Takođe, Dejan Lazović je izrastao u jednog od najboljih golmana sveta, a golmanska inspiracija na takmičenju ovakvog turnirskog tipa može da napravi razliku. Oni su definitivno podigli nivo u odnosu na prošlu godinu i osvajanje drugog mesta u grupi i ponovni plasman na Fajnal-ejt, defitivno nisu iznenađenje. Biće veoma motivisani, jer su svesni da imaju čemu da se nadaju, pa nas očekuje veoma težak posao”, zaključio je sportski direktor Novog Beograda.

KOMPLETAN RASPORED F8 LIGE ŠAMPIONA:

Četvrtfinale – 2. jun

Prvi par: Breša – Hanover (14.30)

Drugi par: Pro Reko – Barseloneta (16.30)

Treći par: Marselj – Novi Beograd (18.30)

Četvrti par: Ferencvaroš – Jug (20.30)

Utakmice za plasman od 5. do 8. mesta i polufinale – 3. jun

Poraženi iz prvog para – Poraženi iz četvrtog para (14.30)

Poraženi iz drugog para – Poraženi iz četvrtog para (16.30)

Pobednik prvog para – Pobednik četvrtog para (18.30)

Pobednik drugog para – Pobednik trećeg para (20.30)

Utakmice za plasman – 4. jun

Za sedmo mesto (12.00)

Za peto mesto (14.00)

Za treće mesto (17.00)

Finale (19.30)


tagovi

VK Novi BeogradLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo SrbijaSlobodan Soro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara