Angelos Vlahopulos (©Starsport)
Angelos Vlahopulos (©Starsport)

Novi Beograd u Budvi cementira prvo mesto, Radnički mu najveća pretnja

Vreme čitanja: 5min | sre. 19.01.22. | 15:08

Četvrti čin bitke Novobeograđana i Kragujevčana na crnogorskom primorju i prvi dvoboj na Jadranu

Crvena zvezda, Partizan i Šabac u Beogradu, a kragujevački Radnički i Novi Beograd će u Budvi pokušati da ostvare što bolje rezultate i uvećaju šanse da se nađu na Fajnal-foru Jadranske lige.

Drugi turnir regionalnog takmičenja održaće se od 20. do 23. januara, dok je treći, koji organizuju Radnički i zagrebačka Mladost zakazan za kraj idućeg meseca.

Izabrane vesti

Novi Beograd će u Crnoj Gori odigrati tri utakmice, a odmah na startu drugog turnira Jadranske lige sastav Vladimira Vujasinovića u petak od 20.40 očekuje derbi meč sa kragujevačkim Radničkim. Lider regionalnog takmičenja i jedan od tri tima bez poraza – pored Novog Beograda ni Radnički i splitski Jadran nisu savladani – želi da zadrži maksimalan učinak i uveća šanse da se Fajnal-for održi na bazenu „11. april“.

„I pred početak prvog turnira Jadranske lige, koji se igrao na našem bazenu, rekao sam da je naš cilj sasvim jasan, a to je da želimo da budemo domaćini završnog turnira Regionalne lige u martu. Da bismo to ostvarili, potrebno je da budemo prvi na kraju ovog ligaškog dela. To znači da sada u Budvu putujemo da pobedimo sve tri utakmice kako bismo olakšali sebi posao na poslednjem turniru koji će se igrati u Zagrebu“, počeo je priču Vladimir Vujasinović, trener Novog Beograda, i potom dodao:

„Ulazimo u veoma težak period utakmica. Odigraćemo veliki broj mečeva, a u samo tri nedelje predstoji nam devet izuzetno jakih duela. Takmičićemo se na tri fronta, ali nadam se da ćemo u tom periodu uspeti da zabeležimo sve pobede“.

Vladimir Vujasinović (©Starsport)Vladimir Vujasinović (©Starsport)

Za utakmice sa kragujevačkim Radničkim, Primorcem i Solarisom u tim Novog Beograda vraćaju se Nikola Jakšić i Gojko Pijetlović, koji zbog zdravstvenih problema nisu trenirali u prethodnom periodu. Dueli u Budvi poslužiće Vladimiru Vujasinoviću da ih vrati u takmičarski ritam.

„Protiv Radničkog mora da se odigra na najvišem mogućem nivou kako bi se došlo do pobede. Ekipe se dobro poznaju, nekih iznenađenja teško da može da bude. Ali, bez obzira na to da li nam je protivnik Radnički, Primorac, Solaris ili Barseloneta, mi moramo da se potrudimo da odigramo najbolje što možemo u datom u tom trenutku, jer samo tako možemo da dođemo do željenih bodova“.

Osvrnuo se strateg Novog Beograda i na jučerašnji trijumf reprezentacije Srbije u Špacu. Delfini su u prvoj zvaničnoj utakmici posle Olimpijskih igara u Tokiju nadigrali Italiju (12:9) i uspešno su otvoriti Svetsku ligu. Veliki doprinos trijumfu dali su Dušan Mandić, Strahinja i Viktor Rašović, Radomir Drašović i Đorđe Vučinić, uzdanice Novog Beograda.

„Reprezentacija je odigrala u prepoznatljivom stilu. Drago mi je da su se petorica naših igrača našla u sastavu nacionalnog tima i da su svi odigrali na visokom nivou. Kada smo pravili sastav Novog Beograda, i kada smo dovodili igrače, naša ideja je bila da se klub stavi u službu reprezentacije. Cilj je bio da dovedemo sadašnje i potencijalne reprezentativce i u tom smeru ćemo ići i dalje. Nismo uspeli da dovedemo sve igrače koje smo hteli, ali u bliskoj budućnosti pokušaćemo da još neke igrače koji igraju po inostranstvu vratimo u naš vaterpolo. Nadam se da ćemo u tome uspeti“.

Đorđe Vučinić (©Starsport)Đorđe Vučinić (©Starsport)

Žoao Pedro Fernandes pojačao je ovoga leta Novi Beograd i lako se uklopio u novu sredinu. Na konferenciji za medije pred put u Crnu Goru obratio se na srpskom jezik. Savladao je i tu barijeru za četiri meseca boravka u Srbiji i pokazao je da Novi Beograd nije pogrešio kada je odlučio da ga angažuje.

Podsetio je mladi čuvar mreže da je Novi Beograd pretrpeo bolan poraz od Radničkog u finalu Kupa Srbije, ali i naglasio da su on i saigrači spremni da se revanširaju Kragujevčanima i poprave utisak.

„Predstoje nam tri veoma važne utakmice u Jadranskoj ligi. Želimo da zabeležimo nove tri pobede. Prvi rival nam je Radnički i biće veoma teško. Izgubili smo od njih u finalu Kupa, ali mislim da smo fizčki i mentalno jači i da smo spremni da ih savladamo. Veliki broj naših igrača bio je sa reprezentacijom, tako da su u jakom ritmu. Dobro smo pripremljeni i mislim da ćemo igrati još bolje kako vreme bude odmicalo“, rekao je Fernandes, a Vujasinović je imao potrebu da doda:

„Moram da ga pohvalim. Zaista je izuzetan momak. I to što je naučio srpski jezik je veliki pokazatelj koliko je posvećen sportu, ali i sredini u kojoj se nalazi“, zaključio je Vujasinović.

Za razliku od Novog Beograda koji će u Budvi odigrati tri utakmice, vaterpolisti Radničkog će na crnogorskom primorju odigrati meč više. Apsolutni vladar Srbije i regiona će odmeriti snage sa domaćinom Budvom, zagrebačkom Mladošću, Novim Beogradom i Jadranom iz Herceg Novog.

Ni Uroš Stevanović, kao ni Vladimir Vujasinović, nije imao sve igrače na treninzima. Što zbog zdravstvenih problema, što zbog poziva koje su prvotimci dobili za meč Srbije sa Italijom u Šapcu.

“Očekuje nas još jedan turnir, na kom će biti teško igrati sa svim ekipama. U poslednjih par dana nismo bili kompletni, što zbog zdravstvenih problema, što obaveza reprezentativaca, ali ćemo pokušati da to prevaziđemo i odigramo što bolje. Prva utakmica sa Budvom je najlakša na papiru i iskoristićemo je da dobro otvorimo turnir, ali moramo u nju ući ozbiljno i ne smemo se opustiti”, rekao je Miloš Miličić, jedan od najiskusnijih igrača Radničkog.

Kragujevčani nisu bili sigurni na startu prvog turnira u Splitu. Šampion regionalnog takmičenja okliznuo se na prvoj prepreci – remizirao je Radnički sa kotorskim Primorcem. Ipak, u nastavku turnira zaigrao je znatno bolje, a pred kraj decembra osvojio je i Kup Srbije savladavši Novi Beograd u finalu. Podigli su Kragujevčani nivo igre i puni samopouzdanja dočekuju drugi turnir.

“Kiksunili smo u Splitu protiv Primorca i sada to moramo da nadoknadimo. Dobro poznajemo sve rivale. Sa Jadranom smo sparingovali na početku sezone i pokazali su da su uvek nezgodan rival, iako iz godine u godinu ostaju bez najboljih igrača. Sa Novim Beogradom smo se susretali već tri puta i sigurno je da će želeti da nam se revanširaju za poraz u kupu, a dužnici smo i Zagrepčanima koje smo pobedili u prošlogodišnjem polufinalu. Slabiji su u odnosu na taj meč, ali su izuzetno nezgodna ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca i reprezentativaca”, zaključio je Miličić.

DRUGI TURNIR JADRANSKE LIGE (OD 20. DO 23. JANUARA) 

Grupa C (Beograd): Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Jug, Jadran Split, Mornar.

Grupa D (Budva): Novi Beograd, Radnički, Mladost, Jadran Herceg Novi, Budva, Primorac, Solaris. 

TREĆI TURNIR JADRANSKE LIGE (OD 18. DO 20. FEBRUARA) 

Grupa E (Kragujevac): Radnički, Jug, Partizan, Šabac, Primorac, Solaris. 

Grupa F (Zagreb): Mladost, Novi Beograd, Crvena zvezda, Jadran Split, Jadran Herceg Novi, Budva, Mornar. 

TABELA NAKON ZAVRŠENOG PRVOG TURNIRA REGIONALNE VATERPOLO LIGE:



tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiVK PrimoracVK BudvaRegionalna vaterpolo ligaRegionalna liga u vaterpoluVladimir Vujasinovićvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara