Strahinja Rašović (©Starsport)
Strahinja Rašović (©Starsport)

Novi Beograd za istorijski uspeh, Radnički za objedinjenje domaćih trofeja: Rašović centralna tačka finala

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.12.21. | 08:20

Reprezentativac Srbije tokom leta promenio stranu, a minule sezone je u polufinalu Kupa Srbije timu sa "11. aprila" spakovao sedam golova

Prerastaju dueli Radničkog i Novog Beograda u moderni derbi srpskog vaterpola. Kragujevčani i Novobeograđani su minule sezone odlučivali o šampionskom zvanju u Srbiji, a za kraj kalendarske godine će satav Vladimira Vujasinovića još jednom izazvati Radnički – u finalu Kupa Srbije (19.00, RTS2).

Radnički je u novu sezonu ušao kao osvajač duple krune, okitio se zlatnim medaljama u Superligi Srbije i Jadranskoj ligi, a do prve nacionalne titule stigao je preko Novog Beograda. I u Kupu Srbije su Kragujevčani nadigrali Novi Beograd, ali u finalu nisu opravdali ulogu favorita. Četvrti put su poraženi u finalnoj bici za trofej, udelila im je lekciju Crvena zvezda, a izabranici Uroša Stevanovića revanširali su se crveno-belima i ušli su u sedmo finale od 2014. godine.

Izabrane vesti

Nema Radnički pozitivan bilans u finalima Kupa Srbije, samo je u dva navrata podizao pehar: u Bečeju je preko Partizana stigao do prvog, a u Beogradu preko Šapca do drugog trofeja. Ukoliko Kragujevčani osvoje kup, u svom vlasništvu držaće oba najvrednija domaća trofeja, kao i regionalni. Sa druge strane, Novi Beograd igra za prvi titulu, nikada ranije nije ušao ni u finale Kupa Srbije. Minule sezone na putu mu se našao Radnički.

U prošlogodišnjem polufinalu Šumadinci su slavili s 13:9, a čak sedam golova dao je Strahinja Rašović. Lider istorijske generacije Radničkog razmontirao je Novi Beograd u polufinalu, i kupio kartu u jednom smeru za „11. april“. Ubedio je čelne ljude Novog Beograda partijama kako u Kupu Srbije, tako i u Superligi Srbije da bolje pojačanje ne poziciji levog krila neće pronaći.

Strahinja Rašović (©Starsport)Strahinja Rašović (©Starsport)

Ne kaju se u Novom Beogradu zbog tog transfera, napravili su „krađu godine“. Novi Beograd je oteo Radničkom najubojitije oružje. U finalu bi baš Strahinja Rašović mogao da bude prevaga na stranu, jer je u prva dva okršaja sa bivšim klubom dominirao u bazenu. U Superligi Srbije spakovao je Radničkom pet komada i bio inicijator preokreta, dok je u trijumfu Novog Beograda u Ligi šampiona meč završio sa tri gola.

Ima Novi Beograd dovoljno kvalitetnih igrača u svojim redovima, na papiru je znatno jači od svih rivala, ali je evidentno da i dalje ne štima sve savršeno u igri Vujasinovićevog tima. Često Dušan Mandić, Duško Pijetlović i drugovi izvlače utakmice na suvi kvalitet, imaju dosta žutih minuta i Radnički će imati šansu u nekom trenutku, pitanje je samo hoće li je iskoristiti… Ali, moraće da se čuva i uraganskih naleta Novog Beograda. U dva dosadašnja sudara ove sezone, Novi Beograd je odigrao dve strašne četvrtine kojima je slomio Kragujevčane.

Neophodno će biti Radničkom da Lazar Dobožanov ponovi izdanje protiv Crvene zvezde, ali i da Miloš Ćuk i Josip Vrlić daju veći doprinos u napadu. Identična očekivanja ima i strateg Novog Beograda od Dušana Mandića, Duška Pijetlovića i Nikole Jakšića, koji su protiv Partizana igrali na manjem broju obrtaja. Partiju sezone u polufinalu odigrao je Draško Gogov, koji je ispalio tri bombe u mrežu crno-belih. Bio je Gogov na prošlosezonskom nivou, i u finalu bi mogao biti „X faktor“, baš kao što bi to u suprotnom smeru mogao biti dolazak Đavola na bazen „Milan Gale Muškatirović“.

FINALE KUPA SRBIJE:

Utorak

19.00: (1,15) Novi Beograd (10,0) Radnički (8,00)


tagovi

vaterpolo SrbijaKup Srbije u vaterpoluDraško GogovStrahinja RašovićUroš StevanovićVladimir VujasinovićVK RadničkiVK Novi Beogradvaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara