Ljubomir Obradović (©MN Press)
Ljubomir Obradović (©MN Press)

Obradović: Izdržaćemo, osvežićemo se za Hrvatsku

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.12.20. | 23:13

Prijaće nam dan odmora pre ključan meč za Top 12, kaže selektor naše reprezentacije

Protiv Holanđanki, rukometašice Srbije su bile fantastične, ali 20 sati kasnije težak poraz od Mađarica (26:38). Ipak, sve je i dalje u rukama naše selekcije. Pobeda protiv Hrvatske u utorak vodi u narednu fazu sa minimum dva boda, a ako Holandija pobedi Mađarsku i sa maksimalnih četiri.

Selektor Ljubomir Obradović kaže da je bilo teško oporaviti ekipu.

Izabrane vesti

"Totalno je bilo drugačije sve u odnosu na utakmicu sa Holandijom. Pričali smo o tome da je vrlo teško oporaviti se od sinoćne utakmice, da igramo odmah sledeći dan. Dok smo završili sa konferencijom, kasnije večerom, bilo je malo vremena za odmor. Nije bilo svežine i koncentracije. Realan rezultat je poraz. Rezultat je previsok. Izdržaćemo, bitno je da je bila Mađarska, jer ako gledamo rasplet u grupi, Holandija bi trebalo da tuče Mađarsku. Moramo da se osvežimo, imamo dva dana”, rekao je Obradović.

Hrvatska je najprijatnije iznenađenje šampionata.

"Da vratimo svežinu, želju, volju i da pobedom nad Hrvatskom uđemo možda i sa maksimalnim brojem bodova. Rezultat je previsok, ali znate da smo priključili dve devojke iz karantina, pružili smo šansu Trifunović u napadu da odmorimo Stoiljković, bila je Radojević na levom krilu da odmorimo Radosavljević, pustili smo Lavko koja je bila 11 dana u izolaciji. Ima dosta nekih stvari o kojima sam vodio računa, naravno i o rezultatu, da me neko ne shvati pogrešno. Ali, kada sam video rezultat, pokušao sam da razigram i ostale igračice, trebaće nam u nastavku takmičenja. Imaćemo i trening, pogledati dve utakmice Hrvatske, videti da li će nastaviti sa 3-2-1, kao što su odlično odigrale protiv Mađarica. Prijaće nam da uđemo u ritam utakmica, dan odmora, utakmica. Idemo dalje”, zaključio je Obradović.

Jelena Trifunović je u bledom prvom poluvremenu bila najraspoloženija sa četiri gola.

"Ne znam šta bih rekla. Loša utakmica za nas, i u odbrani, i u napadu. Postigli smo 26 golova, ni premalo, ni previše, ali danas nije bilo dovoljno. Jednostavno, ništa nije išlo. Nedovoljno koncentracije, nedovoljno snage. Glupo je pričati o umoru i vaditi se na izolaciju. Sutra imamo dan odmora, da malo treniramo i damo sve od sebe u meču sa Hrvatskom”, rekla je Trifunović.



tagovi

Ljubomir Obradovićženska rukometna reprezentacija SrbijeEP za rukometašice 2020EP za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara