Miloš Korolija i vaterpolisti Partizana (©Starsport)
Miloš Korolija i vaterpolisti Partizana (©Starsport)

Obrazi su brideli i više

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 11:52

Nisu bili česti porazi u derbijima duplom ili dvocifrenom razlikom u prethodnoj deceniji, ali ih je bilo

Sve dok Banjica ne proradi i finansijska situacija ne bude stabilna, Partizan neće imati čemu da se nada na rezultatskom polju. Ispao je iz evrokupova na početku sezone, bio inferioran na finalnom turniru kupa, gotovo da nema nikakve šanse da se nađe na završnom Jadranske lige i došao u poziciju da i ono malo iskusnijih igrača, koji su u seniorskom vaterpolu pravili razliku, napusti klub. Osuo se pred nastavak sezone, sa pozajmica ‘povukao’ igrače, međutim, težak poraz u večitom derbiju nije izbegao.

Brideli su obrazi crno-belima, na semaforu je bila dupla razlika, ali bilo je momenata kada su se u bližoj prošlosti crveneli i više. Što se tiče samo duela sa Crvenom zvezdom, pre nepune tri godine doživeli su katastrofu, jedan od najtežih poraza ikada u klupskoj istoriji. Ali, bilo ih je i na kontra strani, kada su crveno-beli bili u sličnoj poziciji.

Izabrane vesti

Partizan je u derbiju u kome je formalno bio domaćin bio nadigran, juče je završiou minusu od sedam golova, što je ništa spram onoga iz proleća 2021. godine, kada je na istom mestu, na bazenu “Milan gale Muškatirović”, u revanšu četvrtfinala srpskog šampionata izgubio čak 14:2. Crno-beli su tada čitavo prvo poluvreme bili bez gola, u dvomeču su primili 26 pogodaka i bili potpuno nemoćni.

Sa druge strane, pre osam godina, nakon što su iz Crvene zvezde otišli članovi zlatne generacije, crno-beli su pregazili večitog rivala u Jadranskoj ligi. Ekipa Vladimira Vujasinovića trijumfovala je sa 15:3. Zanimljivo, u sva tri pomenuta susreta zajednički sadržalac bio je Gavril Subotić. Povremeni srpski reprezentativac je u svakom od duela bio među najboljim strelcima. Juče najefikasniji akter derbija sa tri data gola.

Od ubedljivog poraza u večitom derbiju sve na Banjici može više da prine činjenica da Partizan nije dobio nijednu ‘veliku’ utakmicu ove sezone. Gubio je dva puta od Novog Beograda i Šapca u srpskom šampionatu, od novobeogradskog kluba u polufinalu Kupa Srbije. Ima trijumfe isključivo protiv ekipa koje se takmiče u plej-autu. Zapravo je jedina iole bitnija pobeda ona protiv Telimara na početku sezone u Kupu Evrope, međutim, završili su crno-beli učešće u prvo krugu zbog italijanske kombinacije kluba iz Palerma i Savone.

Jedan poraz, makar bio i težak od večitog rivala, ne menja mnogo toga naročito. Ali, ako su učestali, ali ih je tokom sezone koliko i pobeda, ili više no što ima uspeha, može da utiče na razvoj mladih igrača. I tu dolazi na videlo koliko je bitno imati jednog ili dva iskusna i kvalitetna pojedinca, kao što je prethodne bio Lovre Miloš.

Neće biti lako Partizanovom mladom timu do kraja sezone, očekuju ga sve same utakmice protiv timova koje pretenduju na visok plasman. A, posle derbija je jedna stvar poprilično sigurna: Novi Beograd i Crvenu zvezdu sa mesta koje vode na završni turnir Jadranske lige potencijalno može da skine samo kragujevačko Radnički. I to ukoliko bude dobijao derbi susrete.





tagovi

VK PartizanVK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara