Dimitrios Skumpakis (©MN Press)
Dimitrios Skumpakis (©MN Press)

Od Berlina ostao samo prah, sravnila ga teška artiljerija srpskog šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.11.22. | 20:37

Nemci se držali do poluvremena...

Košmaran početak Lige šampiona za Špandau. Gori teško da su mogli da zamisle. Nimalo mu se nemački klub nije obradovao. Uvukla se korona u redove Berlinaca, na jedvite jade “skrpili” su ekipu kako ne bi doživeli poraz za zelenim stolom i tako meč bio registrovan službenim rezultatom, a da sve bude gore postarao se srpski šampion. 

Nije se Novi Beograd obazirao na to što je Špandau desetkovan, što igra bez najboljeg igrača Dimitrija Holoda i još nekolicine važnih karika u sistemu za koji je veliko pitanje koliko bi izdržao protiv prvaka Srbije i regiona i u “regularnim uslovima”. Novobeogradski klub demonstrirao je silu, teškom artiljerijom sravnio je Berlin i iza sebe ostavio samo prah - 16:5. 

Izabrane vesti

Špandau je imao snage za jedno poluvreme, toliko je izdržao. Do odlaska na odmor bio je konkurentan, posle toga - potom. Doživeo je nemački klub težak poraz, nije imao čemu da se nada kada je četu Živka Gocića krenuo šut i iz pozicionih napada. Isprva je Novi Beograd koristio isključivo napade sa igračem više, a kako je vreme odmicalo počeo je da bombarduje rivala iz svih položaja. 

Nemilosrdan je bio Strahinja Rašović u najvećem gradu Nemačke, bez ikakve dileme odigrao je najbolji meč otkako je nova sezona krenula. Otvorio je meč golom iz igrača više sa centralne pozicije, a sa podjednakom lakoćom slao je loptu u mrežu i kada Novi Beograd nije imao višak, već su napadi bili “čisti” sa striktnom markacijom. Spakovao je pet golova i bio najzaslužniji za dvocifreni plus na semaforu. 

Zlopatio se Špandau u drugom poluvremenu, jedino su Marin Restović i Andrej Prioteasa uspeli da pogode metu i pošalju loptu u mrežu gola koji je branio Radoslav Filipović. Ostali su bili bez rešenja za postavku odbrane srpskog šampiona. Besprekoran je Novi Beograd bio u defanzivi, ništa manje dobar u napadu. U strelce se nisu upisali jedino Vasilije Martinović i Đorđe Vučinić, a uz Strahinju Rašovića, prvu violine tima, za nijasnu od drugih golgeterski gledano odskočili su Alvaro Granados, Radomir Drašović i Miroslav Perković.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO: 

GRUPA A 

Utorak

Dinamo Tbilisi - Barseloneta 8:14

Olimpijakos - Pro Reko 9:7

Hanover - Jadran Split 8:10

Radnički - Vuljagmeni 9:9


GRUPA B 

Sreda

Jug Dubrovnik - Breša 8:13

Sabadelj - Ferencvaroš 7:10

Špandau - Novi Beograd 5:16

Marselj - OSC Budimpešta 10:10




tagovi

Živko GocićLiga šampiona u vaterpoluŠpandauVK Novi BeogradStrahinja RašovićAlvaro GranadosRadomir DrašovićMiroslav Perković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara