Odbojkaši Partizana (©CEV)
Odbojkaši Partizana (©CEV)

Od šampiona Srbije u Evropi toliko: Iznenađenje se nije desilo, Prometej ide u narednu rundu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 19:27

Odbojkaši Partizana poraženi i drugi put od Ukrajinaca

Ništa od iznenađenja na Banjici - Prometej ide u plej-of CEV kupa, Partizan završava evropsko putovanje!

Klub iz Ukrajine za koji igra srpski odbojkaš Mihajlo Stanković, uspešno je izašao na kraj sa šampionom Srbije u oba meča osmine finala drugog po rangu evropskog takmičenja. Večeras su Ukrajincima bila potrebna dva seta kako bi overili prolaz, pa kada su poveli 2:0 više nije bilo toliko bitno ko će dobiti susret na Banjici. Na kraju slavio je Prometej i zbog prolaza i zbog trijumfa - ponovo maksimalnim rezultatom - 3:0 (25:15, 25:23, 25:21).

Izabrane vesti

Iako se znalo da su velike šanse da večerašnji duel bude poslednji za izabranike Bojana Janića na evro-sceni ove sezone, publika nije prepoznala momenat i popunila nešto bolje halu nego ranije. Oko sto gledalaca prisustvovalo je obračunu ukrajinskog i srpskog tima. Bilo je samo na trenutke uzbudljivo, dobio je Bojan Janić i crveni karton, a ono što sigurno više brine stratega Partizana jeste povreda Stefana Jankovića, koja se desila u trećem setu kada je rezultat bio u drugom planu.

Bolan poraz doživeli su crno-beli u prvom susretu sa rivalom iz Ukrajine. Po setovima su prošle nedelje osvojili 19, devet i 15 poena. Izuzetno dominantni su bili Ukrajinci, a danas su samo nastavili da koračaju istim putem...

U prvom setu apsolutno su vladali terenom, bili su veoma opasni na servisu, snažno su napadali, dobro su se branili. Sve im je polazilo za rukom, a nisu dozvolili Partizanu da se razigra uopšte. Otvorili su gosti meč sa četiri vezana poena i tako odmah dobili ogromno samopouzdanje za nastavak. Tokom kompletnog prvog seta gosti su vodili glavnu reč, razlika se samo povećavala, tako da nikakve neizvesnosti nije bilo.

Drugi i treći set je bio prilično bolji za crno-bele, ali je nedostajalo i malo sreće da srpski šampion produži meč makar za pola sata. Bilo je i nekih odluka sudija koje se nisu svidele domaćim igračima, pa je posle protesta crvenim kartonom kažnjen Janić. Ukrajinci su dobili neizvesni drugi čin, a tokom trećeg su dugo bili u zaostatku, ali su izvukli pobedu protiv neiskusne postave rivala, koju je srpski trener poslao na teren.

U taboru Partizana najviše poena je skupio Lazar Marinović - 13. Milija Mrdak je imao 11, a Luka Tadić osam.



tagovi

CEV KupOK PartizanMilija MrdakBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara