Andrija Prlainović (©MN Press)
Andrija Prlainović (©MN Press)

Od Vujasinovića za Prlainovića: Vuljagmeni poslao Marselj u četvrtfinale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 18:27

Grci upisali prvu pobedu u grupnoj fazi i povukli Špandau sa sobom u Kup Evrope

Vladimir Vujasinović darivao je poklon Andriji Prlainoviću, pobedom je poslao Marselj u četvrtfinale. Vuljagmeni je i pre poslednjeg kola ostao bez šansi da se plasira među osam najboljih u Evropi, nije mogao ni do treće pozicije, no nije želeo da se oprosti bez pobede.

Prethodne sezone Vladimir Vujasinović napravio je “bum” sa Grcima, igrao je polufinale Lige šampiona. Tokom leta sastav je doživeo promene, a Vuljagmeni ni izbliza nije uspeo da ponovi sezone iz prve polovine ove godine. Poraz za porazom u Ligi šampiona do oproštaja i trijumfa nad Špandauom – 10:6.

Izabrane vesti

Vuljagmeniju trijumf ništa naročito nije doneo, osim što je atmosfera popravljena pred klupsku pauzu. Grčki vicešampion neće biti povlašćen, neće u Kupu Evrope ići na uslovno slabije protivnike, a odredio je i ko će sa njim. Povukao je Špandau u drugo po snazi evropsko takmičenje i prekratio muke Marselju.

Andrija Prlainović i saigrači neće morati protiv Barselonete da uzmu ni bod. Zahvaljujući Vuljagmeniju prošli su dalje i pre no što su u grupnoj fazi poslednji put uskočili u bazen. Izvanredno je sastav Vladimira Vujasinovića otvorio utakmicu u Atini, napravio je razliku od pet golova, međutim, zbog opuštanja umalo je ostao bez – svega.

Efstatios Kalogeropulos i Panajotis Papasifakis su, zajedno sa Semirom Spahićem, bili inicijatori velike prednosti Vuljagmenija, no odbrana je popustila nakon prve deonice. Hrvatski šuter Marin Tomasović pokrenuo je ekipu srpskog stratega Vladimira Markovića, uspeo je berlinski klub da priđe sredinom treće četvrtine na gol zaostatka. Tog momenta upalila se crvena lampica u grčkom taboru, američki reprezentativac Dilan Vudhed odbio je nalet gostiju.

Špandau nije smogao snage da se još jednom vrati, Efstatios Kalogeropulos i Panajotis Papasifakis su prelomili utakmicu u korist domaćina i bili najefikasniji akteri susreta sa po tri data gola. Kod Nemaca je Denis Streležkij dao jedan manje.

LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO:

Sreda

GRUPA A

12.30: Sabadelj – Novi Beograd

20.00: Breša – Steaua

GRUPA B

18.00: Olimpijakos – Pro Reko

19.00: Jug Dubrovnik – Dinamo Tbilisi

Utorak

GRUPA C

19.00: Jadran Split – Ferencvaroš

20.00: Crvena zvezda – Jadran Herceg Novi

GRUPA D

Vuljagmeni – Špandau 10:6

20.00: Marselj – Barseloneta



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVladimir VujasinovićAndrija PrlainovićVuljagmeniVK Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara