Tijana Bošković (©FIVB)
Tijana Bošković (©FIVB)

Odbojkaši prate od prvog dana i dive se devojkama: Ponosni što smo njihovi zemljaci

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.10.22. | 12:57

Marko Podraščanin, Aleksandar Atanasijević i Srećko Lisinac imaju samo reči hvale za odbojkašice

Odbojkaši Srbije nisu uspeli ove sezone da obraduju naciju, ali su iz sve snage navijali da to urade njihove koleginice. Iako su ih odmah po povratku sa Svetskog prvenstva dočekale klupske obaveze, naši reprezentativci nalaze vreme da isprate pohod Srpkinja na drugo uzastopno zlato na planetarnoj smotri.

Santarelijeve izabranice su ostvarile 11 pobeda do sada i samo jedna im nedostaje kako bi ponovo bile na krovu sveta. Protivnik im je od 20 časova u Apeldornu reprezentacija Brazila.

Izabrane vesti

Ove godine su već imali dva međusobna duela i oba su dobile Karioke. Ovog puta, kada je ulog mnogo veći, svi se nadaju drugačijem ishodu.

Iz Belhatova će večeras pozitivnu energiju devojkama slati Aleksandar Atanasijević.

"Svi smo presrećni zbog uspeha odbojkašica. Na neki način smo ponosni što smo njihovi zemljaci i što Srbija ima priliku da drugi put zaredom igra finale Svetskog prvenstva. Želimo im sve najlepše od srca u meču protiv Brazila. Neka znaju da su već mnogo učinile za ovu zemlju i da mogu opušteno da igraju. Ono što one rade poslednjih godina, mislim da je malo kojoj reprezentaciji u timskim sportovima pošlo za rukom", prokomentarisao je Atanasijević za Mozzart Sport.

I u Italiji će biti mnogo navijača. Porodice Podraščanin i Lisinac su spremne za veliku borbu, ali i za slavlje.

"Mislim da devojke imaju kvalitet i iskustvo da pobede Brazil. Igraju najlepšu i najbolju odbojku od početka turnira i zaslužile su da opet osvoje svetsko zlato, što im iskreno želim. Navijamo večeras svi zajedno i bodrimo ih. Napred Srbija", poručio je reprezentativni srednji bloker i član Trentina Marko Podraščanin.

Klupski kolega Srećko Lisinac zajedno sa suprugom Stefanom proživljava svaki meč od početka šampionata.

"Nije toliko interesantna bila grupna faza, ali ove kasnije eliminacione utakmice su baš bile stresne za gledanje. Posebno kad su ušle u onaj peti set sa Poljakinjama. Nije moralo toliko neizvesno da bude. Stvarno teško preživljavamo to kad gledamo, čini mi se da je lakše kad si na terenu, nego kad pratiš sa strane".

Posebno zanimljivo je sada biti među Italijanima...

"U našoj ekipi su svi igrači bili ubeđeni da će Italijanke igrati za zlato, tako da smo sada Potke i ja najsrećniji zbog ovakvog ishoda", uz osmeh priča Srećko. "Stvarno su naše devojke ostavile srce na terenu. I kad im ne ide, pomisliš nema šanse da se izvuku iz ovoga, ali one uspeju. Vidi se da su tim, ko god da je igrao doprineo je ovom uspehu".

Ne bi reprezentativac Srbije izdvajao nijednu igračicu.

"Tijana je glavni napadač, Bojana ih je razigrala sve, Jovana Stevanović imala bitne momente, bilo je Brankicinih dobrih izdanja, tu je i Bianka Buša... Svako je doprineo na neki način. Koliko god jedan igrač u napadu se izdvajao, znamo da se do pobede dolazi timski. Može da odluči jedna odbrana, jedna zaštita smeča... To je i čar ekipnog sporta što su svi zaslužni za rezultat. Ne treba sumnjati u to da će naše dati maksimum, ali svakako i da ne osvoje, ovo srebro je ogroman uspeh. Uradile su neverovatne stvari, nanizale 11 pobeda... Deluje da prvenstvo traje kao večnost. Sećam se nas 2018. godine isto tako je bio ogroman broj utakmica, dogurali smo do same završnice i na kraju ostali četvrti. Nije lako uopšte. Eto one su uspele drugi put da dođu do finala i stvarno učinile su celu naciju ponosnom".

Poslednja prepreka ka zlatu je reprezentacija Brazila.

"Nisu im davali velike šanse da će doći do medalje, ali oni su odbojkaška nacija. Isto tako je bilo kod muškaraca, pa su uzeli bronzanu odličje. Sjajno su te devojke odigrale do sada, neće nam biti lako, ali nadam se da ćemo na kraju pobediti. I kod njih je cela ekipa jaka, imaju tog srednjaka Karol koja je čak 10 blokova napravila u polufinalu. Treba obratiti pažnju na nju, ali i na sve ostale", podvukao je Lisinac.



tagovi

Svetsko prvenstvo za odbojkašice 2022Svetsko prvenstvo u odbojciMuška odbojkaška reprezentacija Srbiježenska odbojkaška reprezentacija SrbijeSrećko LisinacMarko PodraščaninAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara