Odbojkašice Srbije (©MN Press)
Odbojkašice Srbije (©MN Press)

Odbojkašice bez premca: Na aktuelna četiri takmičenja Srbija jedina sa četiri medalje

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.07.22. | 15:31

Naša selekcija je već godina dominantna, o čemu svedoče odličja i titule

Završila se Liga nacija, pa može da se podvuče crta i napravi presek. Kada se pogledaju rezultati iz poslednjih godina, dolazi se do sjajnog podatka - Srbija je jedina reprezentacija koja na aktuelna četiri takmičenja ima četiri medalje.

Naše odbojkašice su svetske šampionke, jer su se popele na tron 2018. godine u Japanu. Ove godine će tu titulu braniti na takmičenju u Poljskoj i Holandiji.

Izabrane vesti

Na Olimpijskim igrama 2021. godine su osvojile bronzanu medalju, pošto su u polufinalu zaustavljene u duelu sa Amerikom. Za treće mesto su savladale Koreju.

Nije prošlo mnogo vremena od povratka iz Tokija, Tijana Bošković i drugarice su se popele na pobedničko postolje na Evropskom prvenstvu. Poražene su od Italije u finalu, pa im je oko vrata zasijalo srebro.

Četvrto odličje osvojeno je nedavno u Ligi nacija. Prethodne tri navedene medalju su uzete sa selektorom Zoranom Terzićem, a ova bronza je prvo odličje sa Danijeleom Santarelijem.

Najbliže učinku odbojkašica Srbije su Italija sa tri medalje, ali bez odličja na Olimpijskim igrama, i Brazil, koji nema medalju sa Svetskog prvenstva.

Zaista fantastičan podatak!

SVETSKO PRVENSTVO 2018. GODINE

1. Srbija

2. Italija

3. Kina

OLIMPIJSKE IGRE 2021. GODINE

1. SAD

2. Brazil

3. Srbija

EVROPSKO PRVENSTVO 2021. GODINE

1. Italija

2. Srbija

3. Turska

LIGA NACIJA 2022. GODINE

1. Italija

2. Brazil

3. Srbija


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeOlimpijske igre 2021Evropsko prvenstvo u odbojci za ženeSvetsko prvenstvo u odbojci 2018.Zoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara