Bianka Buša u napadu (OSS)
Bianka Buša u napadu (OSS)

Odbojkašice imale otvoreni trening, na Banjici ih gledao i Zoran Terzić

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 20:46

Utakmicu u kojoj su reprezentativke međusobno odmerile snage dobila ekipa za koju su igrale Maja Ognjenović i Tijana Bošković

S jedne strane devojke u belim dresvovima, sa druge u plavim. Sve se dobro poznaju i navikle su da igraju zajedno, ali danas su bile ljute protivnice.

Odbojkašice Srbije su na Banjici imale jedan od poslednjih treninga pred put na Evropsko prvenstvo. Bio je otvoren za javnost, a na njemu je odigrana utakmica.

Izabrane vesti

Nisu se devojke štedele nijedne sekunde, borile su se za svaku loptu, svima je bilo stalo da zabeleže pobedu...

U plavom timu su bile Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Popović, Hena Kurtagić i na poziciji libera Aleksandra Jegdić. Sa klupe ih je vodio trener Nikola Milosavljević.

U belom sastavu igrale su Bojana Drča, Ana Bjelica, Sara Lozo, Bianka Buša, Jovana Stevanović, Maja Aleksić i libero Teodora Pušić. Njih je vodila Jelena Blagojević.

Pobedu je odnela ekipa u kojoj je dizač bila Maja Ognjenović rezultatom 3:1. Selektor Đovani Gvideti je zamolio sudije da se odigra još jedan set, a njega je dobio tim Bojane Drče.

Gvideti je posmatrao sa strane i sugerisao kad god je bilo potrebe. Po završetku utakmice prilazio je devojkama ponaosob i govorio svoje utiske, davao pohvale ili kritike za neke situacije...

Gajić i Gvideti (OSS)Gajić i Gvideti (OSS)

Dvorana na Banjici je bila otvorena za publiku, pa je obračun mogao da gleda svako ko je želeo. I sutra će biti odigran drugi meč, a početak je zakazan za 17.30. Biće to prilika da navijači pozdrave devojke pred put u Gent.

Današnji okršaj pratio je i bivši selektor Zoran Terzić, zajedno sa pomoćnikom Brankom Kovačevićem. Na treningu je bio i ministar sporta Zoran Gajić, kao i državni sekretar Marko Kešelj, savetnik ministra sporta Dejan Bojović, generalni sekretar OSS Ivan Knežević i prvi potpredsednik OSS Jelena Nikolić. Uz njih su svoje mesto pronašli Ivan Miljković, Maja Simanić, Marina Vujović...

Ženska seniorska reprezentacija Srbije u utorak 15. avgusta putuje u Gent. U grupnoj fazi će odmeriti snage sa Ukrajinom, Slovenijom, Poljskom, Mađarskom i Belgijom. Prvi meč protiv Ukrajine na programu je 18. avgusta od 17.00 časova.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Đovani GvidetiZoran TerzićZoran Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara