Odbojkašice Železničara (Foto: OSSRB)
Odbojkašice Železničara (Foto: OSSRB)

Odbojkašice Železničara posle velike borbe i preokreta stigle do pobede u Staroj Pazovi

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 01:05

Omladinac imao sve u svojim rukama, 2:1 i veliku prednost u četvrtom setu, ali su Aleksandra Uzelac i Kelsi Džej Veltman režirale veliki preokret

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca su večeras, kao gošće, porazile Omladinac nakon velike borbe sa 3:2 (25:21, 21:25, 22:25, 25:23 i 15:12).

Već od uvodnog dela prvog seta, prava rezultatska klackalica, pošto su se obe ekipe konstantno smenjivale u vođstvu. Takva situacija bila je sve do rezultata 11:10 kada je Železničar preko Uzelac i Veltman napravio seriju od 6:1. Bio je to prelomni momenat seta, pošto su gošće i pored svih napada rivala uspele da sačuvaju prednost i povedu sa 1:0.

Izabrane vesti

Odbojkašice Omladinca izgubljen prvi set nije obeshrabrio. Nastavila se velika borba. Posle izjednačene igre na početku, izabranice Marka Nikolića povele su sa 11:10, ali su ovog puta one u tim trenucima napravile iskorak. Uspešnim napadima Une Vajagić, ali i asom Ive Šućurović, Omladinac je vezao četiri poena. Nisu se tu zaustavile domaće odbojkašice, već su i u finišu zaigrale istim intezitetom i ubrzo su poravnale rezultat.

Treći set je bio po receptu prva dva. Lajkovčanke su nakon sjajne igre Omladinca ostale u šoku i nisu mogle da pariraju rivalu. Prelomni momenat u ovom setu dogodio se pri rezultatu 16:15 kada je ekipa iz Novih Banovaca režirala seriju od 4:1, koja je bila dovoljna za potpuni preokret.

Na izabranicama Branka Kovačevića je bilo da učine sve u svojoj moću da izbore taj-brejk. U početku im to nije polazilo za rukom, pošto je Omladinac na krilima sjajne igre iz prethodna dva seta izgledao nadmoćno. Čak je ekipa Marka Nikolića u završnicu ušla sa velikih 18:13, ali se u tim trenucima konačno probudila i ekipa iz Lajkovca. Posle tajm-auta Kovačevića gošće su smanjile greške na minimum i počele da osvajaju bitne poene. Tako je Železničar u završnici, i pored vođstva Omladinca od 22:20, serijom od 5:1 ispunio zacrtan cilj i obezbedio je peti seti.

Tamo smo još jednom gledali veliku borbu, punu preokreta i kvalitetnih poteza. Bez greške je domaćin odigrao prvi deo odlučujućeg seta, što mu je omogućilo da povede sa 9:5. Taman kada se publika u hali ponadala da njihove miljenice mogu do velikog trijumfa, na scenu su još jednom stupile Veltman i Uzelac, ali i greške. Tako je Železničar odličnim servisima i napadima prvo stigao do preokreta, a potom i do velike pobede.

Najefikasnija u pobedi svog tima bila je upravo Aleksandra Uzelac sa 23 poena, dok je kod domaćina Una Vajagić osvojila 24.

Kompletnu statistiku sa utakmice možete pogledati OVDE.

Železničar u derbiju narednog kola dočekuje Jedinstvo iz Stare Pazove, dok Omladinac putuje u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi.



tagovi

ŽOK Železničar LajkovacOK OmladinacAleksandra Uzelac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara