Odbrana iz meča sa Pro Rekom ne sme da se ponovi, Radnički godinu završava u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 08:45

Izabranici Uroša Stevanovića gostuju Barseloneti u četvrtom kolu Lige šampiona

Kragujevački Radnički 2022. godinu u takmičarskom smislu završava u Barseloni. Izabranici Uroša Stevanovića u četvrtom kulu grupe A gostuju lideru Barseloneti, ali u katalonsku prestonicu nisu došli sa belom zastavom.

Cilj jesenjeg šampiona Srbije u ovoj sezoni jeste da izbori plasman a F8 Lige šampiona u Begradu, a svaki osvojeni bod bi mogao da bude ključan na tom putu.

Izabrane vesti

Kragujevčani su svesni da tome mogu da se nadaju samo ukoliko uspeju drastično da poprave igru u odbrani u odnosu na orkšaj sa slavnim Pro Rekom od pre sedam dana, gde su primili čak 21 pogodak (12:21).

"Igra protiv Pro Reka nije bila na zadovoljavajućem nivou. Primili smo 21 gol, što nije dobro kada igrate protiv bilo kog protivnika, a kamoli protiv sjajne ekipe kakva je Pro Reko. Prevashodno želim da napravimo iskorak u igri, pogotovo u odbrani. Moramo da svedemo primljene golove na trostruko manji broj kako bismo imali aktivan rezultat u Barseloni", rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović.

Barseloneta, zajedno sa Olimpijakosom i Pro Rekom ima maksimalan učinak nakon tri odigrana kola, pa je jasno da će ove tri ekipe krojiti vrh tabele u grupi A. Radničkom sledi bitka za mesto broj četiri zajedno sa Vuljagmenijem i Jadranom.

"Cilj sezone nam je da se kvalifikujemo na „fajnal-ejt“ i jako su nam bitni bodovi iz svih mečeva, čak i sa teških gostovanja, kakvo je definitivno ovo u Barseloni. Pokušaćemo da ispravimo greške iz prethodnih utakmica i da pružimo što bolju igrom, kako bismo došli do novih bodova", rekao je bek Kragujevčana Nemanja Stanojević.

Barseloneta predstavlja pravu instituciju španskog i evropskog veterpola, a jedinu dosadašnju titulu osvojila je 2014. godine, kada je u velikom finalu savladala upravo Radnički, za koji je tada igrao upravo Uroš Stevanović. Okosnicu tima čine sve sami španski reprezentativci, što dovoljno govori o kvalitetu ove ekipe.

"Uprkos odlasku jednog od najboljih igrača, Granadosa, koji je sada u Novom Beogradu, Barseloneta je i dalje ekipa koja na okupu ima gotovo kompletnu špansku reprezentaciju. Zamenio ga je crnogorski reprezentativac Dušan Matković, a pojačani su i i sjajnim španskim centrom Tahuljom i Australijancem Nikom Porterom. Veoma su kvalitetna i iskusna ekipa, dugo igraju zajedno i očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu. Karakteriše ih klasičan španski stil vaterpola, sa dosta plivanja i jakog presinga, na šta moramo da odgovorimo agresivnošću", zaključio je Stanojević.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA A:

Utorak:

19.00: (1,85) Hanover (hen 7,5) Olimpijakos (1,85)

19.00: (1,75) Jadran Split (hen -6,5) Dinamo Tbilisi (1,95)

20.00: (1,85) Barseloneta (hen -4,5) Radnički Kragujevac (1,85)

21.00: (1,85) Pro Reko (hen -7,5) Vuljagmeni (1,85)


LIGA ŠAMPIONA, GRUPA B:

Sreda:

19.00: OSC Budimpešta - Sabadelj

19.45: Novi Beograd - Breša

20.00: Marselj - Špandau

20.30: Ferencvaroš - Jug Dubrovnik



tagovi

Regionalna vaterpolo ligaVK RadničkiVK BarselonetaUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara