Boškan i Zbiljić sa novim pojačanjima (©OK Vojvodina)
Boškan i Zbiljić sa novim pojačanjima (©OK Vojvodina)

Odgovor šampiona večitima: Voši reprezentativni srednji bloker Krsmanović, tehničar Buculjević i Žarko Ubiparip

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.05.22. | 14:15

Posle večitih aktivirali se i Novosađani i to sa željom da urade nešto i u Ligi šampiona

Lavinu je pokrenula Crvena zvezda dogovorom sa Lazarom Marinovićem, kapitenom i najboljim igračem večitog rivala. Partizan je odgovorio uzevši crveno-belima Luku Tadića, a pride potpisao i Aleksu Bataka. A sada je red stigao da i Novi Sad odgovori. Šestostruki uzastopni šampion Srbije objavio je danas dolazak tri pojačanja. Ugovore sa Starom damom potpisali reprezentativni srednji bloker Petar Krsmanović, tehničar Maksim Buculjević i primač servisa Žarko Ubiparip.

Predsednik kluba Dragoljub Zbiljić očekuje da ova pojačanja donesu prevagu u neizvesnim završnicama.

Izabrane vesti

Nakon tri godine dugih pregovora, stigao je Petar Krsmanović. Potpisao je ugovor na dve godine i siguran sam da će nam doneti velike pobede. Takođe tu je i Maksim koje je igrao pet godina u Zvezdi. Njihovo iskustvo može biti presudno u momentima kada odlučuje jedna lopta. Verujem da ćemo sa njima napraviti iskorak i u Evropi. Očekujem punu veliku halu Spensa u utakmicama Lige šampiona i verujem da ćemo se zajedno radovati velikim pobedama“.

Srpski reprezentativac Petar Krsmanović veruje da će sa Vošom igrati nokaut fazu Lige šampiona.

Mislim da je Voša ozbiljan brend u odbojci što je pokazala godinama unazad. Prošle sezone je u finalnoj seriji pokazala da je nadmoćna. Verujem da ćemo ubuduće spojem mladosti i iskustva napraviti iskorak u Evropi, odnosno proći grupnu fazu gde je posle toga sve moguće. Verujem da imamo kvalitet za sledeću godinu odbranimo titulu i da ćemo napraviti još jedan korak ka poboljšanju srpske odbojke. Takođe očekujem da budemo podstrek za mlađe igrače da ne moraju da idu odmah u insotransvo i da i ovde mogu da igraju odbojku na visokom nivou“.

Tehničar Maksim Buculjević veruje u nastavak dominacije Voše na domaćoj i uspehe na evropskoj sceni.

Drago mi je da sam stigao u ovu veliku porodicu. Ispratio sam završnicu prvenstva i videlo se da je Voša veliki klub. To su dokazali jer su bili najbolji u najvažnijim momentima. Potrudićemo se da vratimo pehar Kupa, jer mu je ovde mesto i da nastavimo sa osvajanjem titula u ligi. Pre svega želeo bih da imamo i neku veću ulogu u Ligi šampiona, a ne da se zna da će Vojvodina izgubiti ili da Vojvodina bude prolazna stanica za druge klubove. Verujem da ćemo Petar i ja vrlo brzo uklopiti u tim i imati mnogo uspeha. Takođe očekujem da svi zajedno iz svakog igrača izvučemo maksimum i napravimo dobar timski duh“.

Šef stručnog štaba Lala Slobodan Boškan potvrdio je i dolazak Žarka Ubiparipa, koji u Novi Sad stiže iz Ribnice.

Napomenuo bih da nam se pridružio i Ubiparip, koji je prešao iz Ribnice. Cilj je da sa ovim pojačanjima Vojvodina nastavi sa osvajanjem trofeja, ali i da napravi iskorak u Evropi. To je potrebno ne samo Vojvodini već i srpskoj odbojci. Poslednje dve, tri godine Vojvodina nije jedini klub za koji odmah zna da će osvojiti titulu već su se tu umešali i drugi klubovi, što je dobro za našu odbojku. To je ono što je potrebno kako bismo mogli da ubuduće stvaramo nove reprezentativce koji će nastaviti ono što je rađeno dvadesetak poslednjih godina u muškoj odbojci. Očekujem da dolaskom Maksima i Petra dobijemo na kvalitetu u neizvesnim utakmicama, koje se igraju poen za poen. To su uglavnom mečevi u završnici domaćeg prvenstva, ali i utakmice Lige šampiona. Njih dvojica znaju kako treba da se iznesu takvi momenti i očekujem da ćemo imati stabilnu ekipu, koja će pokazivati sve više kvalitet kako bude odmicalo takmičenje“.



tagovi

Slobodan BoškanDragoljub ZbiljićOK VojvodinaPetar KrsmanovićOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara