"Ivana Maksimović"
"Ivana Maksimović"

Odgovor Streljačkog saveza Goranu Maksimoviću: Niko turistički u Rio

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.16. | 11:51

Saopštenje predsednika Streljačkog saveza Srbije Siniše Mašovića o tome ko je mogao i zašto na Olimpijske igre

Ivana MaksimovićJavnost će, naravno, uvek stati na stranu sportista. I njihovih trenera. Posebno ako su im očevi. Otvoreno pismo Gorana Maksimovića stoga je izazvalo veliku pažnju. Zasmetao je Maksimoviću izbor trenera koji su o trošku Streljačkog saveza Srbije putovali na Olimpijske igre. Streljački savez je odgovorio. Saopštenjem  u kome tvrdi da Maksimovićev vapaj ne zaslužuje komentar.

Jer prilikom sastavljanja spiska putnika za Rio, tvrde u SSS, nema apsolutno ničeg spornog. Sve odluke su donete na sednicama Upravnog odbora Saveza, ali kako mu je Olimpijski komitet Srbije ustupio samo tri od pet traženih akreditacija za stručni štab jednostavno nisu mogli svi u Brazil.
Stručni štab je u uslovima tri akreditacije određen na organizaciono i personalno najracionalniji način: direktor reprezentacije, šef stručnog štaba i trener Srećko Pejović, i treneri Dragan Donević i Boban Marković“, navodi se na početku opširnog saopštenja koje je potpisao predsednik SSS Siniša Malović.

Izabrane vesti

I pojašnjava stav Saveza...
Dakle, nije moglo biti govora o tome da sa devet strelaca idu kao akreditovana lica i lični treneri, od kojih je jedan bio i Goran Maksimović, kao lični trener strelca Ivane Anđušić Maksimović u disciplini žene-puška. Ove okolnosti su njemu dobro poznate obzirom da je stalno zaposleni stručni saradnik u Streljačkom savezu Srbije i član Stručne komisije SSS“.

Sam Savez nije raspolagao drugim akreditacijama ni sredstvima osim onih koje je dobijao preko OKS. A ideja je bila da se ne dozvoli trošenje sredstava van unapred utvrđenih kriterijuma.
U tom trenutku nije bilo prihvatljivo ni moguće žrtvovati već pripremljenu programsku aktivnost Saveza, kao što su nacionalna takmičenja ili održavanje kampa perspektivnih mladih strelaca Srbije koji se održavao 1-8.08.2016. godine u Karatašu, kako bi bilo koji lični trener turistički putovao u Rio o trošku Saveza“, kategorički ističu u Savezu.

O nezadovoljavajućem učinku na Igrama, priznaju i u SSS, biće reči na sednici Upravnog odbora Saveza zakazanoj za septemar 2016. godine. Svi strelci i treneri će imati priliku da iznesu mišljenje, a javnost će biti obaveštena o zaključcima.

Po svemu sudeći, biće obaveštena i o novim sukovima. Saopštenje SSS se, naime, završava u nimalo pomirljivom tonu.
Strelac Ivana Anđušić Maksimović je zbog svojih sportskih i ostalih kvaliteta cenjena i u svemu uvažena od strane rukovodstva i radnika Saveza, te je zbog toga upravo rukodstvo Saveza predložilo nju za barjaktara nacionalnog tima Srbije na otvaranju OI Rio 2016 što je OKS prihvatio. Takođe, gospodin Goran Maksimović je kao cenjeni sportista i lični trener Ivane Anđušić Maksimović u celokupnom pripremnom periodu, radi odlaska na brojna takmičenja i pripreme van zemlje, bio oslobođen svih radnih obaveza koje bi imao kao stalno zaposleni i plaćeni stručni saradnik u SSS. U svetlu ovih činjenica navodi gospodina Gorana Maksimovića o nekakvom ponižavanju i nepoštovanju Ivane ili njega od strane rukovodstva Saveza ne zaslužuju komentar i ne doprinose napretku streljačkog sporta“, ističe se u saopštenju SSS.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

streljaštvoStreljački Savez SrbijeRio 2016Ivana MaksimovićGoran Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara