Miloš Vukićević protiv Partizana (©Star Sport)
Miloš Vukićević protiv Partizana (©Star Sport)

Odrastanje u surovom svetu: Zvezdina lekcija Partizanovoj deci - dupla razlika u derbiju!

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 21:28

I takvih će biti još za tinejdžere sa Banjice, jer mnogi su neplanirano dobili uloge kakve nije ni trebalo da imaju

Svet je surovo mesto. Koliko god se pripremali, nikada niste spremni za sve što će vas snaći - a hoće mnogo toga neplaniranog - tokom odrastanja. Niko od momaka koji su odlučili da se razvija u Partizanu nije očekivao da će u školi, uz čije ime je nekada stajao epiter prestižna, doći u poziciju da mesecima ne trenira na Banjici. Još manje da će mnogi od njih imati uloge kakve su danas imali u večitom derbiju. 

Nije ni trebalo da ih imaju, većina ih je tu gde jeste spletom okolnosti. A, njih je mnogo. Reprezentativac Petar Jakšić je bolestan, van stroja i Marko Dimitrijević. Klub su za vreme pauze napustili Dušan Trtović, Petar Smiljević, Nikola Giga... Golobradi mlafići uskočilo su u bazen na Dorćolu i dobili besplatnu lekciju, takvih će biti i u narednim mesecima, jer jednostavno ovaj tim nije u stanju da se porve sa najboljima u Srbiji - 14:7.

Izabrane vesti

Večiti derbi bio je specifičan, došao je posle tromesečne pauze za klubove. Odrazilo se to na sve, ne samo na crno-bele. Isprva se i ekipa Aleksandra Filipovića mučila, pravila početnike, kardinalne greške. Srećom po nju Partizanova mladost nije znala da ih iskoristi, da uzme sve što joj se nudi. I kada je već bilo tako, pitanje trenutka je bilo i kada će se ćurak okrenuti.

Držali si se crno-beli dečaci predvođeni Lukom Gladovićem, Zoranom Božovićem i najvećim malteškim talentom Džejdenom Kutajarom do kraja prve četvrtine, kada su skrivili peterac u poslednjoj sekundi. Izborio se Miloš Vukićević za najstrožu kaznu, Gavril Subotić ga pretočio u gol i sve posle toga bila je jednosmerna ulica. Crvena zvezda se stabilizovala, imala je sigurnost u napadu preko Lukasa Semana i Miloša Vukićevića, koji su jednostavno okretali čuvare i uspevali da izbore isključenja.

Konstantno je rasla prednost gostiju, koji su bili svoji na svome, jer Partizan je ugostio crveno-bele na bazenu na kome su inače domaćini. Sve zbog toga što Banjica i dalje nije u funkciji. Nizali su se golovi Gavrila Subotića, potpomagali su Dušan Vasić i Nikola Bursać, a golman Vladimir Mišović skinuo je sijaset udaraca sa distance. I nekolilo zicera.

Partizan nije realizovao ni kontru 'dva na nula', načisto je potonuo i krajem treće deonice razlika je bila dupla. Ostala je takva do samog kraja. Crvena zvezda nije odlučila da otaljava posao, rečnikom Pepa Gvardiole ispoštovala je večitog rivala.

SUPERLIGA SRBIJE – OD 1. DO 6. MESTA:

Subota

Šabac – Radnički 6:10

NBG Vukovi – Novi Beograd 5:19

Partizan – Crvena zvezda 7:14


tagovi

VK Crvena zvezdaVK PartizanSuperliga Srbije u vaterpoluVečiti derbiAleksandar FilipovićMiloš Korolija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara