""
""

OKS: Kandidature Mrkele i Maljkovića odbijene, Todorov prošao

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.11.16. | 18:25

Završena je prva faza izbornog procesa u Olimpijskom komitetu Srbije

Izborna komisija Olimpijskog komiteta Srbije utvrdila je da je samo kandidatura Ivana Todorova ispunjava uslove za novog predsednika, dok su kandidature Božidara Maljkovića i Mitra Mrkele odbijene.

Izabrane vesti

Kako je saopštio OKS, kandidature Maljkovića i Mrkele nisu prošle uslove Statuta jer su podnete samo po jedna nominacija, umesto pet.

Ivana Todorova za predsednika OKS kandidatovalo je ukupno 26 članova, među kojima su Savezi Srbije u džudou, odbojci, rvanju, tekvondou, kajaku, veslanju, rukometu, bobu, streljanju, dizanju tegova, biciklizmu, ragbiju, boksu, badmintonu, tenisu, sankanju, paraolimpizmu, karlingu, skokova u vodu, mačevanju, streljanju za leteće mete, jedriličarstvu, golfu, sinhronom plivanju, skijanju i hokeju na ledu.

Prva faza izbornog procesa u OKS završena je danas, a u drugoj predsednički kandidat treba da dostavi dokaze o ispunjenosti ostalih uslova propisanih Statutom OKS. Nakon toga Izborna komisija će se sastati kako bi utvrdila ispunjenost uslova i usvojene zaključke će uputiti Izvršnom odboru OKS u cilju usvajanja konačnih lista kandidata za sve funkcije u organima OKS. 


tagovi

OKSodbojkaški savez srbijeMitar MrkelaIvan TodorovBožidar Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara