Jerko Marinić Kragić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Jerko Marinić Kragić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Olimpijakos nije samo Filipović, sedam komada veterana Funtulisa! Pro Reko preživeo Poljud

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 20:36

Evropski šampion u Splitu stigao do prve pobede u Ligi šampiona, Vladimir Vujasinović je i dalje čeka...

Jadran se vratio na međunarodnu scenu, stekao je kontinutet igranja u Ligi šampiona; Hrvatska je osvojila evropsko zlato u Spaladium areni. I više nego dovoljno da vaterpolo u Splitu oživi, da ne vlada interesovanje samo oko Hajduka – oko Bilih nikada ne jenjava i neće – i da se deo navijača sa stadiona Poljud prelije i na tribine bazena iza severne tribine.

Ušao je Jadran silovito u sezonu, dobio je prvi od sijaset mini-derbija u kojima mora trijumfovati kako bi se našao na listi od osam klubova učesnika završnog turnira Lige šampiona u Beogradu, ali da slomi aktuelnog prvaka Starog kontinenta nije mogao. Časno je poginuo hrvatski vicešampion protiv Pro Reka, a šampion je u Splitu stigao do prve pobede u Ligi šampiona – 13:9.

Izabrane vesti

Olimpijakos je imao tu čast da bude taj koji će prvi ugostiti prvaka Evrope i momentalno mu je stavio do znanja da će proći kroz pakao kako bi povezao tri krune u društvu najboljih i dosegao rekord Mladosti iz Zagreba. Blago je zaljuljao tron timu Sandra Sukna. Došao je Pro Reko uzdrman u Dalmaciju, iz nje se vraća sa bodovima. Krvavo ih je zaradio.

Imao je Pro Reko prednost od uvodnog napada i strele Andree Fondelija, međutim, propisno se namučio da slomi otpor Jerka Marinića Kragića i saigrača. Sve vreme je Jadran bio zaveslaj iza slavnog italijanskog kluba, pretio je desetostrukom osvajaču Lige šampiona i bio u igri do finiša. Luka Bukić, Zvonimir Butić i Jerko Marinić Kragić nisu dali mira Italijanima. Pro Reko je tek golom Bena Haloka, jednog od najboljih centara na svetu, ščepao pobedu.

Upisao se Pro Reko, ne i Vladimir Vujasinović. Srpski strateg je na startu Lige šampiona sa Vuljagmenijem otkinuo dva boda Radničkom, remizirao je u Kragujevcu, da bi u drugom kolu pretrpeo poraz od Barselonete – 11:7. Vuljagmeni nije odbranio domaći teren, napravio je korak unazad, dok je Olimpijakos u Tbilisiju pokazao da se ne šali – 21:9.

Neće se grčkom šampionu ponoviti prethodna sezona, kada je na papiru imao najjači tim, uz Pro Reko i Novi Beograd, a takmičenje u Ligi šampiona završio je već u grupnoj fazi. Odreagovali su crveno-beli iz Pireja pozitivno na promenu na klupi, prilagodili su se sistemu Igora Milanovića i posle trijumfa nad braniocem krune razmontirali su Dinamo, jedinu ekipu koja kvalitetom ne pripada eliti.

Filip Filipović je u većini utakmica ove sezone bio pokretačka snaga Olimpijakosa, ne i u Tbilisiju. Nije bio njegov dan, ali jeste Janisa Funtulisa. Grčki veteran je bio u elemntu, spakovao je sedam golova Dinamu – opalio 12 puta – i trasirao crveno-belima put ka drugoj pobedi. Najefikasniji, uz Janisa Funtulisa, bio je Aleksandros Papanastasiju sa četiri gola, a dva puta su se među strelce upisali kapiten Konstantinos Genidunijas, Marton Vamoš, Andro Bušlje i Konstantinos Murikis.

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO: 

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi - Olimpijakos 9:21

Vuljagmeni - Barseloneta 7:11

Jadran Split - Pro Reko 9:13

Radnički - Hanover (u toku)


GRUPA B 

Sreda

19.00: Jug - Marselj

19.00: Sabadelj - Špandau

19.45: Novi Beograd - OSC Budimpešta

20.30: Breša - Ferencvaroš



tagovi

VK OlimpijakosVK Jadran Herceg NoviPro RekoLiga šampiona u vaterpoluVK Dinamo TbilisiVuljagmeniVK BarselonetaJerko Marinić KragićIgor MilanovićVladimir Vujasinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara