Odbojkašice Srbije (©FIVB)
Odbojkašice Srbije (©FIVB)

Olimpijska viza sada sasvim blizu! Srbija zasijala kad je najpotrebnije, Holandija ništa nije mogla

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 11:18

Odbojkašice zabeležile važnu pobedu u šestom kolu kvalifikacija - 3:0

Odbojkašice su veoma blizu overe olimpijske vize! U pretposlednjem kolu kvalifikacija u Ningbou Srpkinje su ostvarile veoma važnu pobedu protiv direktnog konkurenta za prva dva mesta - selekcije Holandije - 3:0 (25:19, 25:16, 25:20).

U ovom trenutku svetske šampionke imaju skor 5-1, nalaze se na vrhu tabele, a pred njima je još samo utakmica sa Kinom u nedelju od 13.30.

Izabrane vesti

Već danas će znati u kakvoj su poziciji kad je put u Pariz u pitanju - mnogo toga će biti jasnije kada se bude znao rezultat utakmice Kina - Dominikanska Republika. Postoji mogućnost da kompletna priča bude završena i pre poslednjeg kola. Čeka se poraz domaće reprezentacije...

Možda i presudan korak ka Olimpijskim igrama Srpkinje su napravile na krilima Tijane Bošković - zabeležila je 20 poena za tri seta. Sara Lozo je osvojila 15, a Maja Aleksić 14 (pet iz bloka). Jedina dvocifrena u poraženom sastavu bila je Nova Maring sa 11 poena.

Dan posle poraza od Dominikanske Republike, odbojkašice Srbije su istrčale na teren sa imperativom pobede, ali i sa mnogo boljim raspoloženjem. Odlične su bile devojke u belim dresovima od prvog poena... Gledajući prvih nekoliko napada - sve je delovalo veoma veoma lako, jer su devojke u svim elementima bile veoma sigurne. Nije samo blistala Tijana Bošković, nego su u napadu bile sjajne i Maja Aleksić i Sara Lozo. Maja Ognjenović ih je lepo razigrala, iako prijem nije često bio "nacrtan". Srbija se odmakla na 14:9, potom je dozvolila Holanđankama da se vrate u igru, a onda ponovo ubacila u veću brzinu i privela u laganom ritmu set kraju - 25:19.

U drugom periodu neizvesnost je postajala samo tokom prvih nekoliko poena, a posle su naše devojke u potpunosti kontrolisale situaciju na terenu. Protivnice su bile razbijene, nisu ličile na tim koji je na EP uzeo bronzanu medalju. Od vođstva Gvidetijeve čete - 5:4 pa do kraja razlika se samo povećavala. Malo je nedostajalo da postane dvocifrena - set je završen rezultatom - 25:16.

Treći čin je doneo nešto zanimljiviju borbu - publika je mogla da uživa u nadmetanju, bilo je neizvesno do 11:11... Posle toga je Srbija ponovo došla do ritma iz prva dva seta i više nije bilo dileme kome će pripasti pobeda - i to maksimalna.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Grupa A

Češka - Ukrajina 1:3

Kanada - Meksiko 3:0

Srbija - Holandija 3:0

13.30: Kina - Dominikanska Republika



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara