Komentari na vest

Olimpijski dan (sreda, 28. jul): Sve što se dešavalo u Tokiju petog dana

G

Gost11

pre gotovo 3 godine

svi ste vi veliki strucnjaci za basket. Ni u ulici niste najbolji... Ovi momci su najbolji na svetu!
G

Gost123

pre gotovo 3 godine

Razbili nas rusi, ovim nasim basketasima se ruke zavezale.. kao neki amateri.. kukavicki odigrali
Š

Šta bi

pre gotovo 3 godine

Ostaće misterija ko je ukrao basketašima talenat???
a

auu

pre gotovo 3 godine

kako ih ubise rusi...ne pamti se da ih je neko ovako oducio
G

Gostimir

pre gotovo 3 godine

U rupu od sad basketaši i da vas ne cujemo više. Ovakvu stegnutnost nikad vidio u zivotu nisam.
S

StariVujadin

pre gotovo 3 godine

Otpade Cipiripi...a prijetio je opet.
K

Kakav sila

pre gotovo 3 godine

Od plivaca je Kristof Milak ! a tek 21 godina...
G

Gost321

pre gotovo 3 godine

Tako lagano decko pobedio da to nije realno
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Šteta za Barnu,možda bi imao bolje vreme da nije plivao u prvoj stazi koja je najgora za plivače....Četvrta staza je najbolja,gotovo 90 posto medalja osvajaju plivači iz četvrte staze.
K

Komentator

pre gotovo 3 godine

Plivacima se staze dodeljuju na osnovu njihovog vremena u prethodnoj fazi takmicenja. One sa najboljim vremenima postavljaju u 4 i 5 stazu, pa oni sve losiji idu blize krajevima bazena. Nije to slucajno sto se u 4. stazi najcesce osvajaju medalje, nego su jednostavno tamo postavljeni najbolji.
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Komentator-Malo mi je to glupavo,maltene se unapred zna ko će osvojiti medalju.Zašto ne idu redosledom prvi u kvalifikacijama prva staza itd,pa da vidim onda kako će da osvoji zlatnu medalju.Plivači sami kažu da su 1 i 8 staza najgore.Sama činjenica da sam i ja kao laik koji plivanje pratim samo kad su velika takmičenja i kad rts prenosi primetio da 90 posto medalja osvajaju takmičari koji plivaju u stazi 4 govori o tome da ko god nastupi u toj stazi ima neku prednost.Gledao sam jutros takmičenja maltene svako ko je nastupio u stazi 4 pobedio je.
c

czv123

pre gotovo 3 godine

Pa staze 4 i 5 su "najbolje" kako kažeš jer tu plivaju najbolji, odnosno oni koji to svojim rezultatima zasluže. U suštini,staza kao staza, ne znači ništa ako ti ne plivas dobro, ali pomaže ti ako si 4 ili 5 da pri udisajima vidiš s obe strane gde su ostali, dok iz staze 1 vidiš sve s desne strane i nije toliko realna slika
M

MAH

pre gotovo 3 godine

CZV123 je odlično obrazložio. Što se ,,kvaliteta vode" tiče, sve staze 1-8 su apsolutno iste. Stvar je preglednosti, kao i psihe zbog čega plivači ne vole 1. i 8. stazu. E sad, u centralnim stazama 4 i 5 idu najbolji samo zbog televizije. Te 2 staze su najbolje pokrivene kamerama iz svih uglova i većina gledalaca (pre svega neutralnih) žele da u svakom kadru vide 2 najveća favorita za pobedu.