Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)

Oproštaj i od drugog trofeja! Vošini klinci uzeli Partizanu Superkup, sad ga eliminisali iz Kupa Srbije

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.12.23. | 21:25

Novosađani ponovo kobni po ekipu Bojana Janića

Uzeli su odbojkaši Vojvodine ispred nosa odbojkašima Partizana trofej u Superkupu, a večeras su ih izbacili i iz Kupa Srbije!

Crno-beli su se večeras oprostili i od drugog pehara koji su branili, pa im preostaje sada samo borba u prvenstvu Srbije. Novosađani su baš kao i u prvom polufinalnom susretu dobili meč posle pet setova i tako overili plasman u finale - 3:2 (25:16, 23:25, 20:25, 25:23, 15:13).

Izabrane vesti

Za trofej će se boriti sa Mladim radnikom, koji je sinoć eliminisao kragujevački Radnički. Taj duel je odlučio poen količnik, a malo je nedostajalo da i večeras bude slična situacija...

Međutim, klinci u crvenim dresovima su otklonili sve dileme jer su zabeležili drugu pobedu, pa nije bilo potrebe da se bilo šta preračunava.

Posle svega što se dešavalo u dosadašnjem toku sezone, deluje da će crno-beli sanjati momke iz Novog Sada, jer su oni jedini za koje apsolutno nemaju nikakvo rešenje. Izgubili su od njih u finalu Superkupa, poraženi su dva puta u Kupu - imaju trenutno skor 0-3 u međusobnim okršajima, a čekaju ih barem još dva u domaćem prvenstvu.

Voša je večeras pred svojim navijačima otvorila na mnogo bolji način meč, prvi set je dobila veoma ubedljivo i pokazala da je spremna za drugu pobedu. Ipak, Partizan se trgao u drugom setu i potpuno promenio stanje na terenu. Janić je ponovo morao da menja dizača, umesto Bićanina je ušao Đurđević. Izgledali su u drugom i trećem periodu aktuelni šampioni Srbije bolje - razigrao se veoma Luka Tadić, pratili su ga i ostali, pa je došlo do preokreta.

Pri vođstvu 2:1 u setovima, sve je bilo u rukama Mrdaka i drugara. Imali su otvoren put ka pobedi... Ali, posustali su još jednom. Podigla se na vreme Narančićeva vojska - Savovski, Stanković, Bajandić, Ubiparip... Upalili su njihov ubitačni mod i krenuli da melju rivala. Bilo je jasno da peti set mora da odluči pobednika.

U taj-brejku je Partizan bolje krenuo, a onda je sredinom tog perioda Vojvodina preuzela potpuno kontrolu. Bajandić i Stanković su bili nezadrživi, a Matija Milanović je sa nekoliko poteza samo potvrdio da je nagrada za najboljeg mladog igrača Srbije zasluženo završila u njegovim rukama.

Kao najefikasniji u pobedničkom sastavu izdvojio se Luka Stanković sa 24 poena, Lazar Bajandić je upisao 17, Žarko Ubiparip 13, a Filip Savovski devet. U taboru iz Beograda najbolji je bio Luka Tadić sa 26 poena, Milija Mrdak 19, a Lazar Marinović 14.

Podsetimo, prošle sezone je Partizan u sva tri finala savladao Vojvodinu, koja je barem na papiru bila jača od trenutnog sastava. Sada se očigledno stvari okreću, pa Novosađani uzvraćaju istom merom...

POLUFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Utorak

Mladi radnik - Radnički 0:3 (prvi meč 3:0)

Sreda

Vojvodina - Partizan 3:2 (prvi meč 3:2)


tagovi

Bojan JanićOK VojvodinaOK PartizanMarko NarančićMatija Milanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara