Petar Đorđić (©RK Vojvodina)
Petar Đorđić (©RK Vojvodina)

Đorđić srušio Šapčane, Partizan posle drame i penal-ruleta izbacio Pančevce

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.03.24. | 21:25

Vojvodina i crno-beli igraće za trofej u rukometnom Kupu Srbije. Novosađani pobedili Metaloplastiku sa 30:26 (17:11), a tim Đorđa Ćirkovića Dinamo posle sedmeraca sa 36:35 (30:30)

Šampion Vojvodina i vicešampion Partizan boriće se za trofej u Kupu Srbije. Žrebom će sutra od 13 časova u prostorijama Rukometnog saveza Srbije da bude određen domaćin meča za pehar koji nosi naziv po legendi našeg rukometa dr Branislavu Pokrajcu.

Vojvodina je očekivano na Slanoj bari bez većih problema slomila otpor Metaloplastike – 30:26 (17:11). Pitanje pobednika se nijednog momenta nije postavljalo. Od 4:1 u četvrtom minutu kada je Vladan Matić morao da zatraži tajm-aut do kraja utakmice Novosađani su diktirali ritam i imali sigurnu prednost. Početkom drugog poluvremena je bilo +8 – 19:11, Šapčani su u finišu smanjili na -3 – 25:22, ali su se onda razigrali Petar Đorđić i Vukašin Vorkapić.

Izabrane vesti

Na početku meča raspucani su bili Đorđić i Boris Puhovski, dok je na golu odličan bio Andrej Trnavac. Goste je u igri držao odlični Milan Jovanović koji je „bombama“ sa 10 metara probijao bedem domaćina.

Ono što raduje Borisa Rojevića je da se u tim posle više od mesec dana pauze zbog povrede lakta vratio Vukašin Vorkapić koji je postigao šest golova, od toga tri sa linije sedam metara. Najbolji strelac Vojvodine bio je Đorđić sa osam pogodaka, od toga jedan iz penala. Zimsko pojačanje iz Benfike je bio odlično u finišu, kada je sa tri vezana pogotka sprečilo neizvesnu završnicu. Puhovski je dao šest golova, dok je Trnavac imao 12 odrbrana, od toga dva sedmerca.

Kod Šapčana raspoložen je bio povratnik u reprezentaciju Srbije Milan Jovanović sa devet golova (tri sa linije sedam metara), dok su po tri pogotka dali Aljoša Damjanović, Mateja Dodić i Filip Milovanović. Darko Arsić je sakupio devet odbrana.

Novosađani će braniti trofej u ovom takmičenju, samo će rival da bude Partizan, dok je prošle godine to bio pančevački Dinamo.

Mnogo više neizvesnoti bilo je u Pančevu, gde je Partizan posle penal-ruleta pobedio Dinamo u dvorani Strelište sa 36:35. Posle 60 minuta bilo je 30:30, a posle sedam serije penala, više koncentracije imali su Beograđani i izborili meč za trofej koji ne stanuje u Humskoj već 12 godina.

Tim Dragana Markovića je bio na pragu pobede posle 60 minuta, ali je crno-bele spasao Uroš Kojadinović koji je dao tri poslednja gola svog tima. Imali su Pančevci dva pogotka viška – 30:28 na 35 sekundi pre kraja, ali je reprezentativac Srbije pokazao klasu, smanjio na 30:29 pogotkom sa devet metara.

Odigrao je tim Đorđa Ćirkovića presing, uspeo je da uzme loptu domaćinu posle pasivnog napada. Sudije su pokazala na najstrožu kaznu jer lopta nije na vreme vraćena na mesto, a onda je Kojadinović prevario Milana Kosanovića i izborio sedmerce.

U penal-seriji, Milan Pavlović je pogodio prečku, Nikola Kovačević je imao šansu da sve reši posle pet serija, ali mu je Kosanović odbranio udarac. U sedmoj seriji, Marko Perović pogađa stativu, a pivotmen Partizana Ivan Mićić drugi put trese mrežu sa sedam metara za veliko slavlje crno-belih.

Prošle godine, Dinamo je u polufinalu izbacio Partizan u Pančevu, sada su se crno-beli revanširali i igraće za trofej sa favorizovanom Vojvodinom.

KUP SRBIJE - POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Vojvodina - Metaloplastika 30:26 (17:11)

Dinamo Pančevo - Partizan 35:36 posle penala (30:30)


tagovi

RK VojvodinaRK Partizanrukometni KupRK Dinamo PančevoMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara