Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Orlovi bez Kukića u Poljskoj, šansa za Nikolića i Đekića da se nametnu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 09:12

Rukometaši Srbije otputovali za Gdanjsk gde ih čeka dvomeč sa Poljskom u okviru EHF nedelje

Vatreno krštenje Orlova sa novim selektorom Borisom Rojevićem predviđeno je za Gdanjsk, gde će u petak i subotu naša selekcija da odigra dve prijateljske utakmice sa Poljskom, koja se kao i Srbija, nije kvalifikovala za olimpijske kvalifikacije za Pariz.

Trofejni stručnjak Vojvodine ne može da računa na najjači tim. Zbog povreda su odsutni Marko Milosavljević, Stefan Dodić, Vukašin Vorkapić i Miloš Orbović. Nikola Zečević i Jovica Nikolić su se tek vratili na teren posle višemesečnih pauza, dok put Poljske nije otputovao ni srednji bek Lazar Kukić.

Izabrane vesti

Organizator igre Dinama iz Bukurešta, od leta nova akvizicija PIK Segeda, ima problem sa zadnjom ložom. Povreda je lakše prirode, ali u taboru Orlova nisu želeli da reskiraju, pa je ostao u Beogradu, nije otputovao u grad na Baltiku.

Biće to šansa za povratnika u najbolji tim, srednjeg beka francuskog Kreteja Đorđa Đekića i igrača Vardara Matiju Nikolića da se nametnu Rojeviću na osetljivoj poziciji gde smo u Minhenu na Evropskom prvenstvu imali samo Kukića (Marko Milosavljević je ipak više levi bek).

Probaće selektor nova krila Marka Nikolića iz Krke i Aleksu Tufegdžića iz Čurga, dok je u selekciju pozvan i kapiten Vojvodine Miljan Vukovljak koji će biti zadužen sa imenjakom Pušicom za defanzivne zadatke.

18.30: (1,85) Španija (hen -11,5) Bahrein (1,85)

U odsustvu zbog privatnih obaveza Vladimira Cupare, pored standardnog prvog golmana Dejana Milosavljeva, šansu će dobiti odlični čuvar mreže Vojvodine Andrej Trnavac koji je blistao prošle nedelje protiv Kadeten Šafhauzena u poslednjem meču grupne faze Lige Evrope.

Svaki poziv u reprezentaciju je velika stvar za mene. Očekujem da ću imati priliku i da branim u prijteljskim utakmicama. Lepa sezona za mene u Vojvodini, može se reći da sam u dobroj formi i nadam se da ću tako nastaviti i u reprezentaciji", istakao je Trnavac.

O dodatnoj odgovornosti prema selektoru Rojeviću kaže:

Smatram da smo u obavezi da pomognemo saigračima da se što pre priviknu na sistem selektora Rojevića, da pričom i deljenjem iskustva iz kluba utičemo na bržu adaptaciju”.




tagovi

Lazar KukićrssRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara