Filip Janković (©Starsport)
Filip Janković (©Starsport)

Osmi putnik je – Vujasinović: Vuljagmeni ide na završni turnir Lige šampiona; Radnički prekinuo post

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 21:31

Pro Reko pomogao Grcima. Demolirao je splitski Jadran i ostavio ga bez šanse da se pojavi u Beogradu…

Kolo pre kraja nema više nepoznanica oko toga ko će igrati na Fajnal-ejtu Lige šampiona. Sve karte su podeljene, a poslednju je ugrabio – Vuljagmeni.

Vladimir Vujasinović je odveo grčki klub na završni turnir, iako je izgubio u Barseloni – 13:8. Ponovio se jučerašnji scenario u kome je dubrovački Jug poražen u Marselju, ali je izvadio vizu za Beograd. Samo što je večeras hrvatski predstavnik bio taj koji je ispaštao.

Izabrane vesti

Vuljagmeni se pridružio Barseloneti, Pro Reku, Olimpijakosu, Breši, Novom Beogradu, Ferencvarošu, kao i Jugu, a izvisio je – splitski Jadran. Dvostruki evropski prvak ostao je kratak, ni pobeda u poslednjem kolu, uz poraz ekipe Vladimira Vujasinovića, ništa neće promeniti, jer Hrvati imaju lošiji međusobni duel od Grka.

Bitan deo posla za Vuljagmeni uradio je Pro Reko. Aktuelni vladar Starog kontinenta i najuspešniji klub otkako se igra Liga šampiona demolirao je Jadran i ostavio ga bez šanse da se pojavi u Beogradu – 14:7. Pritom, desetostruki evropski prvak je odigrao meč na otvorenom bazenu i tako započeo pripreme za finalni turnir elitnog klupskog takmičenja. Jer, ove godine će Fajnal-ejt biti igran napolju, a tamo vladaju drukčiji uslovi.

I Pro Reko je, kao i Olimpijakos, odlučio da vreme do same završnice iskoristi tako što će više igrati na otvorenom, kako bi se igrači svikli na prelamanje sunčevih zraka, vetar i ostale propratne faktore. Mnogima će to biti otežavajuća okolnost, jer većina vaterpolista tokom godine isključivo igra na zatvorenom bazenu. Videlo se to i tokom Svetskog prvenstva u Budimpešti, kada su brojni igrači imali problem da se naviknu na novonastale prilike na Margit Sigetu.

Poznat je i poslednji putnik, ali ne i ko će sa kim ukrstiti. U 14. kolu Lige šampiona biće formiran kostur, a Olimpijakos je pobedom nad Dinamo Tbilisijem (19:10) sačuvao šansu da preuzme drugo mesto u grupi od slavnog italijanskog kluba.

Najmanje važan meč glede Lige šampiona odigrali su Radnički i Hanover u Nemačkoj. Kragujevački klub je prekinuo višemesečni post, trijumfovao je (12:7) i popravio raspoloženje pred novi meč sa Partizanom u kome mu je preko potrebn apobeda kako bi produžio seriju i došao u priliku da iduće sezone igra u Ligi šampiona. Bek Nemanja Stanojević napravio je najveću štetu Hanoveru, postigao je tri gola, a jedna manje dodali su Aleksa Ukropina, Nikola Lukić i kapiten Filip Janković.

LIGA ŠAMPIONA - 13. KOLO:

Subota  

GRUPA A

Barseloneta - Vuljagmeni 13:6

Olimpijakos - Dinamo Tbilisi 19:10

Hanover - Radnički 7:12

Pro Reko - Jadran Split 14:7

Petak 

GRUPA B

OSC Budimpešta - Novi Beograd 9:11

Špandau - Sabadelj 10:11

Ferencvaroš - Breša 10:6

Marselj - Jug Dubrovnik 15:11



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK HanoverVK BarselonetaVuljagmeniVK Jadran SplitPro Reko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara