Vladimir Vujasinović (©MN Press)
Vladimir Vujasinović (©MN Press)

Ostalo jedno upražnjeno mesto u avionu za Beograd: Vujasinović ili Splićani?

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 11:24

Poznato je sedam učesnika završnog turnira Lige šampiona, danas može biti kompletiran spisak zvanica

Najjači evropski vaterpolo klubovi uveliko su prebrinuli, nisu dozvolili da im prolaz na finalni turnir Lige šampiona visi o koncu. Šestorci se sinoć pridružio dubrovački Jug, iako je poražen u Marselju, a danas može da bude kompletiran spisak zvanica. 

Ostalo je jedno upražnjeno mesto u avionu za Beograd. Postoji samo jedna nedoumica: Vuljagmeni predvođen Vladimirom Vujasinovićem ili splitski Jadran? Ako uopšte ima dileme... 

Izabrane vesti

Dva kola pre kraja grčki klub ima situaciju za poželeti. U završnicu grupne faze ulazi sa tri boda prednosti - ekvivalentno jednoj pobedi - u odnosu na dvostrukog evropskog prvaka, ali i boljim međusobnim duelom. Jadran iz dva puta nije savladao Vuljagmeni. U predgrađu Atine trijumfovao je sastav srpskog stratega, a u gradu pod Marjanom bilo je nerešeno. 

Veleobrt morao bi da se dogodi u poslednja dva kola kako bi Jadran otišao na finalni turnir u Beograd. 

Splićani već večeras mogu da izgube sve šanse da se nađu na željenoj destinaciji i u glavnom gradu Srbije bore za novi trofej. Da bi ostao u igri, timu iz Splita neophodno je da pobedi Pro Reko u Italiji, što se granični sa naučnom fantastikom. Malobrojnima je to polazilo za rukom u prošlosti, bilo da se igra u Đenovskom zalivu, Milanu, Rimu... Pritom, aktuelni prvak Starog kontinenta pretrpeo je samo jedan poraz u tekućoj sezoni - od Barselonete. 

I to nije jedini preduslov... 

Da bi uopšte utakmica između Pro Reka i Jadrana (20.00) bila bitna za formiranje poretka u grupi, splitskom klubu potreban je poraz Vuljagmenija u Barseloni (13.00). Taj scenario je daleko izvesniji od pobede Jadrana na Apeninima, jer Barseloneta igra najlepši vaterpolo u Evropi i bori se za prvo mesto u grupi, koje bi joj donelo duel sa dubrovačkim Jugom u četvrtfinalu Lige šampiona. 

Poklope li se Jadranu rezultati u pretposlednjem kolu, moraće u 14. da nadigra Hanovover na Poljudu - između dve utakmice Lige šampiona ekipu Jura Marelje očekuje majstorica sa Jugom u finalu hrvatskog prvenstva - ali i da Vuljagmeni izgubi od Radničkog na svom bazenu. 

Dakle, jedini scenario koji Jadran vodi dalje jeste da dobije obe utakmice i da Vuljagmeni u naredne dve totalno zakaže.

Razvoj situacije u Italiji pratiće i Olimpijakos, jer se tim Igora Milanovića bori sa dvostrukim uzastopnim osvajačem Lige šampiona za što bolji plasman u grupnoj fazi, dok će Radnički protiv Hanovera (19.00) igrati za prekid crnog niza na međunarodnoj sceni.

LIGA ŠAMPIONA - 13. KOLO:

Subota  

GRUPA A

13.00: (1.05) Barseloneta (16.0) Vuljagmeni (12.0)

18.30: (1.90) Olimpijakos (hen -10,5) Dinamo Tbilisi (1.80)

19.00: (1.45) Hanover (8.00) Radnički (3.60)

20.00: (1.01) Pro Reko (19.0) Jadran Split (16.0)

Petak 

GRUPA B

OSC Budimpešta - Novi Beograd 9:11

Špandau - Sabadelj 10:11

Ferencvaroš - Breša 10:6

Marselj - Jug Dubrovnik 15:11



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVuljagmeniVK Jadran SplitVladimir Vujasinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara