Milija Mrdak (©CEV)
Milija Mrdak (©CEV)

Otišao Nejić, ali nastavio Matić... Niš dobio Zvezdu prošle nedelje, sad razbio Partizan!

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.11.23. | 23:23

Crno-beli doživeli prvi poraz u prvenstvu Srbije i produbili krizu koja se ozbiljno osetila na evropskim utakmicama

Prošle nedelje Niš je dobio Zvezdu u Beogradu, ovog vikenda razbio je Partizan u Nišu!

Kakvi dani za odbojku u ovom gradu... Zna se da je tamo sport u teškom stanju, ali odbojkaši daju nadu u bolje sutra... Večeras je šampion pao u dvorani "Čair" već posle tri seta - 3:0 (25:23, 25:19, 25:21).

Izabrane vesti

Ono što pobedi daje još veću težinu jeste činjenica da je ekipu napustio Milutin Nejić, igrač koji je bio jedna od najvažnijih karika. On je bio tu na otvorenom ugovoru, iskoristio je ponudu koja je stigla i otišao u Katar.

Nejić je zajedno sa Aleksom Matićem bio najzaslužniji što je Niš bio pravi hit dosadašnjeg dela prvenstva. Tamo gde se on zaustavio, nastavio je njegov kolega sa ostalim saigračima.

Partizan je doživeo prvi poraz u prvenstvu, ali još ranije je bilo jasno da će kad tad doći do toga jer crno-beli očigledno imaju velikih problema, što se jasno oslikalo na evropskim utakmicama. Veoma slabo su odigrali kvalifikacije za LŠ, potom i prvim meč u CEV kupu. Takvo poljuljano stanje u njihovoj ekipi potpuno je iskoristio Niš i naneo im težak poraz.

Aleksa Matić je bio glavni akter u "Čairu" sa 29 poena (43-26), pratio ga je Paskal Ozokoje sa 14 (11-7 napad i čak sedam blokova).

"Kao što već znate, mi smo ove nedelje ostali bez naše udarne igle Milutina Nejića, ali pričali smo u ekipi da sada moramo da zbijemo redove i raspodelimo poene koje je on postizao na više igrača, da svako mora da podnese nešto veći teret. I zaista mi je drago što smo uspeli da nastavimo ovaj niz lepih rezultata, nakon pobede nad Crvenom zvezdom u prošlom kolu, evo savladali smo i šampiona, ekipu Partizana", rekao je za sajt lige posle meča trener Niša Dragan Svetozarević. "Znali smo da crno-beli dolaze prilično opterećeni i umorni od velikog broja važnih utakmica, evo samo pre neki dan su igrali meč u Kupu CEV-a, ali mislim da to nikako ne umanjuje naš rezultat niti ono što smo pokazali na terenu. Aleksa Matić je imao fenomenalan učinak u napadu, Ozokoje je bio dobar na serisu i u napadu, a posebno u bloku, dok je Šarović sada prvi put odigrao celu utakmicu. Pobeda od 3:0 možda jeste iznenađenje i za nas, ne mogu da kažem da je to nešto što smo mogli da očekujemo, ali dogodilo se, na našu veliku radost".

U ekipi Partizana Milija Mrdak je postigao 20 poena. Lazar Marinović je doprineo sa 11. Definitivno je zabrinjavajuća forma Luke Tadića, koji nije postigao nijedan poen. Prošle sezone je bio jedan od glavnih igrača, sad nikako da uhvati pravi ritam i bude konstantan... A pitanje je i koliko je do sada opravdao očekivanja dizač Predrag Bićanin.

Posle ovog kola Partizan ima skor 6-1, uz utakmicu manje. Niš je na učinku 7-1 i jedini je tim koji je ostvario sedam pobeda. S obzirom na to da se na tabeli prvo gleda broj trijumfa, Svetozarevićeva ekipa je na samom vrhu!

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

8. kolo

PETAK

Jedinstvo - Borac Starčevo 3:1

SUBOTA

Mladi radnik - Karađorđe 1:3

Takovo - Crvena zvezda 1:3

Vojvodina - Spartak Subotica 3:0

Niš - Partizan 3:0

NEDELJA

18.30: Ribnica - Radnički


tagovi

OK PartizanBojan JanićOK Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara