""
""

Padaju balkanska braća: Srpski motociklisti ukrotili grčki asfalt

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.04.16. | 15:18

Nenad Stojanović sa devet sekundi prednosti uzeo meru osrednjim konkurentima

Grčka ekskurzija našim motociklistima prethodnog vikenda donela je dovoljno pehara da „zaduže“ nešto mesta čak i na naslovnim stranama. Zato kapa dole fantastičnom Nenadu Stojanoviću koji je briljantno pobedio u trci klase 600 SS. On je za čak devet sekundi bio brži od Georgijeva i Božinova kojima nije bilo ni na kraj pameti da ugroze vodećeg vozača. Ni Dalibor Miletić nije bio loš. Kroz cilj je prošao kao četvrti, mada se stiče utisak da mu je zaista malo nedostajalo da se upusti u borbu za podijum. Ovo posebno naglašavamo jer Miletić nije učestvovao na svojoj "jamahi" već na pozajmljenom motociklu.

Izabrane vesti

Drugo mesto u klasi Formula 600 zauzeo je Milan Lovrić, zabeleživši pritom i najbrži krug na trci. Vredno je pomenuti da je Nemanja Paunović trku završio na četvrtom, dok je Stevan Dimitrijević zauzeo sedmo mesto...

Nadalje nemamo mnogo čime da se dičimo. Naši motociklisti koji voze u klasi Formula 1.000 odlučili su da na nedeljnoj trci uopšte ne startuju zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

U subotu im takođe nije bio neki naročiti dan, pa je Nenad Stojanović trku posle pada završio tek na osmoj poziciji. Ostali vozači su odustajali jedan za drugim usled kvarova i padova. Rezultati zato nisu naročito impresivni. Dražen Tintor je u klasi Formula 1.000 došao tek do šeste, dok je Marko Jelača bio deveti vozač. U klasi Formula 600, Stevan Dimitrijević je bio deveti, dok je Oleg Medenica vozio do dvanaeste pozicije. Milan Lorić je zbog izletanja morao da odustane, dok je Miloš Mijailović u klasi 1.000 SS bio tek deseti.

Sve u svemu, motociklistički vikend za naše vozače nije bio previše loš. Mi glasno razmišljamo i nadamo se da će neko od pomenutih momaka krenuti utabanim stazama Dragoslava Perišića Kuleta, koji je da podsetimo ujedno i naš najtrofejniji motociklista. 

Piše: Miloš Milić

(Foto: Action Images)


tagovi

motocilkizamauto-moto sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara