""
""

Pao pa se udesio – Markezov balon samopouzdanja se izduvao u Argentini

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.17. | 09:17

U četvrtom krugu, Španac je izgubio bočno prijanjanje pneumatika, pa se Hondin motocikl našao u šljunku u zoni izletanja. Isto je snašlo i Danija Pedrosu u 14. krugu

Mark Markez nije iskoristio prvo startno mesto. Kako ga je prokockao, videlo se jasno u četvrtom krugu na stazi Ternas de Rio Ondo u Argentini. Španac je izgubio bočno prijanjanje Mišlenovih pneumatika, pa se Hondin motocikl našao u šljunku i to na boku u zoni izletanja. Isto je snašlo i Danija Pedrosu u 14. krugu. Šta su napravili, dobro su prošli i jedan i drugi. Markez je mogao i žešće da se udesi jer brzina pri kojoj ga je centrifugalna sila odnela u spoljnu stranu krivine nije bila nimalo naivna.
“Istina je da sam se osećao  veoma dobro od samog početka. Bio sam u mogućnosti da vozim veoma snažno, sa dosta samopouzdanja. A onda… Udes je bio sasvim neočekivan, mora da sam napravio sitnu grešku. To me je skupo koštalo. Srećom, dobro sam, ali ovakve greške umeju da razočaraju! Tek mi je krivo jer je sve išlo kako treba. Ipak, ovo moramo ostaviti iza sebe i fokusirati se na narednu trku u Ostinu”, rekao je posebno razočarano aktuelni šampion Mark Markez.

Izabrane vesti

Posle Markezovog pada, Repsol Hondu je snašla još jedna, i to diskvalifikaciona nevolja. Dani Pedrosa je takođe pao, i to je bilo sve od japanske motociklističke imperije u Argentini. Šta su drugo mogli da kažu kada su im se oba takmičara u boks vratila na skuterima, sem: “Vidimo se u Ostinu na VN Amerike, 23. aprila”…

Tako se to zbilo, a važno je napomenuti još da je Kal Kračlou u momentu Markezovog pada imao oko dve sekunde zaostatka za vodećim Špancem. On je fantastično vozio, ali ništa nije mogao da učini protiv Jamahine potere. Maverik Vinjales je pokazao moć “M1” motocikla, a Valentino Rosi je upornošću dovršio priču. Epilog je podijum za dva fabrička motocikla Movistar Jamahine imperije, izletanje obe Repsol Honde, ali i umrljan ugled Horhea Lorenca. On je priča za sebe, a njegova ljubav sa “domestičijem” izgleda da posle svih padova i neuspeha prerasta u trajnu antipatiju.

(Foto: Action Images)


tagovi

Dani PedrosaDukatiHorhe LorencoJamahaMark MarkezMoto gpRepsol HondaudesValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara