""
""

Paraolimpijcima ovacije ispred Skupštine

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.16. | 19:52

Navijači su napravili divnu atmosferu, puštanjem na stotine balona u vis prilikom intoniranja himne "Bože pravde" i skandiranjem i ovacijama paraolimpijcima. Prethodno je, uoči izlaska sportista, uvertiru napravila muzička grupa THCF, koja je paraolimpijcima specijalno posvetila pesmu "Šampioni svakog dana"

Više stotina građana okupilo se danas ispred Starog dvora, zgrade Skupštine Beograda, kako bi pozdravili srpske paraolimpijce posle osvajanja rekordnih devet medalja na Igrama u Rio de Žaneiru.

Izabrane vesti

Navijači su napravili divnu atmosferu, puštanjem na stotine balona u vis prilikom intoniranja himne "Bože pravde" i skandiranjem i ovacijama paraolimpijcima.

Prethodno je, uoči izlaska sportista, uvertiru napravila muzička grupa THCF, koja je paraolimpijcima specijalno posvetila pesmu "Šampioni svakog dana".

Olimpijski, svetski i evropski šampion Željko Dimitrijević izrazio je zahvalnostima svima koji su omogućili doček ispred Skupštine.
"Hvala svima što su došli u ovolikom broju. Hvala svima koji su omogućili da svi ostvarimo san, a to je da paraolimpijci budu dočekani ispred Skupštine", rekao je Dimitrijević.

Najbolja stonoteniserka sveta Borislava Perić Ranković istakla je da je na dočeku imala veću tremu nego na svojim mečevima.
"Sve ovo ne bi bilo moguće bez navijača i njihove podrške, ali i bez nas. Nadam se da smo ispunili očekivanja. Moram da kažem da sada imam veću tremu nego na mečevima", poručila je Perić Ranković.      

Svečanosti su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni sekretar Slavko Gak i mnogi drugi.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Riju osvojila ukupno devet medalja, među kojima Laslo Šuranji u streljaštvu zlatnu i bronzanu, stonoteniserke Borislava Perić Ranković (zlato) i Nada Matić (bronza) u singlu, zatim zajedno srebro u dublu, stonoteniser Mitar Palikuća bronzu, Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro u bacanju čunja.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaParaolimpijski komitet SrbijeParaolimpijadaNada MatićLaslo ŠuranjiBorislava Perić-Ranković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara