Ljubica Kecman (©CEV)
Ljubica Kecman (©CEV)

Pariz slavio u Zagrebu: Za stabilan prijem tu je Ljubica Kecman

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 23:05

Francuski klub bolji od Mladosti u plej-ofu CEV Kupa

U prethodnoj rundi Pariz je izbacio Turkiš Erlajnz i tako obezbedio mesto u plej-ofu CEV Kupa. Sa ulogom favorita je dočekao duele sa ekipom Mladosti iz Zagreba i odmah je pokazao i zbog čega.

Francuski tim je prvi meč igrao na gostujućem terenu, ali to mu nije bila uopšte otežavajuća okolnost. Klub za koji igra Srpkinja Ljubica Kecman zabeležio je maksimalnu pobedu u Zagrebu i došao blizu četvrtfinala - 3:0 (25:21, 25:19, 25:23).

Izabrane vesti

Najzaslužnija za trijumf bila je Emili Grejs Tejter sa 14 poena. Imala je sjajan napad 11-8 (73 odsto), pet blokova i jedan as. Odigrala je savršen meč, bez ijedne greške... Ljubica Kecman je učestvovala u pobedi sa pet poena - mučila se u napadu (18-5, 28 odsto), ali je držala prijem na zavidnom nivou (16 prijema, 56 odsto pozitivnog, 38 odsto idealnog).

U poraženom taboru jedina dvocifrena bila je Katarina Pavičić sa 16 poena (napad 33-15, 45 odsto).

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje zlatni set, koji se igra odmah po završetku druge utakmice do 15 poena.

Zagrepčankama je u revanšu u prestonici Francuske potrebna pobede 3:0 ili 3:1, da bi pokušale u zlatnom setu da obezbede prolaz dalje. Francuskinjama će dva seta biti dovoljna da slave ulazak u četvrtfinale drugog po rangu evropskog takmičenja.

Pobednik ovog obračuna igraće u četvrtfinalu CEV Kupa protiv najgore trećeplasirane ekipe iz Lige šampiona.


tagovi

Ljubica KecmanCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara