Detalj sa meča Radnički - Partizan u Kragujevcu (©VK Radnički/Igor Lazarević)
Detalj sa meča Radnički - Partizan u Kragujevcu (©VK Radnički/Igor Lazarević)

Partizan bi da zakuva u Kragujevcu i vrati seriju na Banjicu, Novi Beograd overava plasman u finale

Vreme čitanja: 5min | sub. 07.05.22. | 09:00

Danas na programu druge polufinalne utakmice Superlige Srbije i bitka za peto mesto, koje vodi u LEN Kup Evrope

Slikaju vaterpolisti Novog Beograda i Radničkog po konturama bazena prošlogodišnje finale, pobeda ih deli od novog direktnog obračuna. Šampion je preživeo „Banjicu“, napravio je brejk i u svojoj kući može da završi polufinalnu seriju, dok je novobeogradski klub preslišao Šapčane i ponovi li u gradu kraj Save partiju iz pevog meča, staviće tačku na dvoboj.

Šabac niti jednog momenta na „11. aprilu“ nije pokazao da može do iznenađenja, oprostio se od pobede i pre no što je prvi polufinalni duel počeo. Zbog toga nije ni čudo što Novobeograđani puni samopouzdanja idu na gostovanje (19.00), a po svemu viđenom u istom terminu znatno uzbudljivije biće u Kragujevcu, jer Partizan su delili dobar napad ili odbrana u finišu od dobijanja trilera.

Izabrane vesti

Pripao je prvi čin Radničkom, izmigoljio se šampion iz Partizanovog stiska. Ali, crno-bela ofanziva na titulu nije završena, jer četa Miloša Korolije ove sezone i te kako je umela da spotakne Kragujevčane. Kako u regionalnom takmičenju, tako i u Superligi Srbije. Novi brejk vratio bi seriju u hram vaterpola i stavio crno-bele u bolju poziciju, ali će u potpunosti morati da izbriše „žute minute“.

Šampion ne prašta greške, i najmanji prostor za povratak u meč uvek iskoristi. Centri kragujevačkog kluba odradili su ogroman posao za spoljnu liniju, profitirali su Aleksa Ukropina i Miloš Ćuk u završnici, a u prvom meču daleko od ovosezonskog proseka bio je Nikola Lukić, najbolji strelac Kragujevčana. Delić arsenala Radnički je sačuvao, za drugi meč će oba tima položiti sve karte na sto. Partizanu gori pod nogama, a šampion bi izbegavanjem majstorice dobio više prostora za odmor.

Izuzetno mi je drago da smo ih pobedili na njihovom bazenu. Ekipa je pokazala neki timski duh, igrali smo do kraja iako to nije bilo na način na koji smo se dogovorili u svlačionici. Jednostavno nismo bili na našem nivou. Tek smo u drugom poluvremenu krenuli da igramo kako umemo, iako ni to nije bilo naših sto odsto. U nastavku smo popravili odbranu i realizaciju igrača više, i mislim da su te dve stvari presudile. Najbitnije da smo na kraju napravili brejk i nadamo se da ćemo popraviti igru u revanšu”, poručio je Nikola Lukić.

Pre godinu dana Radnički je neočekivano pao u Kragujevcu u polufinalu, Šabac je napravio brejk, no prvu meč loptu nije iskoristio. Srpski šampion pobegao je sa giljotine i nadaju se u Šumadiji da će izbeći novu majstoricu. Pogotovo što u njoj ovoga puta ne bi mogli da računaju na faktor domaćeg terena i „vetra u leđa“.

Očekujem od samog starta veliki naboj i agresivnost sa obe strane. Nadam se da ćemo pokazati da imamo veću želju jer se ove utakmice tako i dobijaju. Pred našom publikom to treba da pokažemo i prođemo u finale. Pobeda u ovoj utakmici nam je izuzetno važna, kako zbog samopouzdanja i plasmana u finale, tako i zbog omogućavanja više vremena za pripremu za finale. Podrška nam je jako bitna u ovakvim utakmicama i pozvao bih publiku da dođe u što većem broju da ponovo bude naš igrač više”, podvukao je ovoezonski najbolji strelac kragujevačkog kluba.

AGRESIVAN PRISTUP I GRANITNA ODBRANA NOVOG BEOGRADA ZAVRŠAVAJU SERIJU U ŠAPCU

Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

U Radničkom su spremni za novu dramu, jer drugačije ne može kada se sastaju sa Partizanom. Sa druge strane, Novi Beograd spokojan putuje za Šabac. Četiri puta u tekućoj sezoni šabački Delfini su izazivali novobeogradski tim snova i svaki put su doživeli težak poraz.

Pređašnji mečevi, a naročito ovaj prethodni na startu polufinalne serije nacionalnog šampionata, razlog su mirnoće u taboru prvaka Jadrana. Inferiorni su bili Šapčani na „11. aprilu“, položili su oružje već u prvoj četvrtini. Bila je to igra mačke i miša, a Novi Beograd je od početka krenuo silovito kako ne bi sebe doveo u situaciju kao Crvena zvezda u četvrtfinalu.

Idemo u Šabac sa željom ponovimo dobru igru sa našeg bazena i da završimo posao u dve utakmice. Izuzetno respektujemo ekipu Šapca. Oni su pokazali ove sezone da su tvrd orah. U nekoliko navarata su namučili favorite, a čak su u četvrtfinalu eliminisali Crvenu zvezdu. To je skup sjajnih pojedinaca, izdvojio bih Ognjena Stojanovića, koji je naš reprezentativac i odličnog golmana Filipovića. Iz svih tih razloga bićemo maksimalno koncetrisani i spremni da dobijemo utakmicu, da ništa ne prepustimo slučaju i da se plasiramo u finale”, rekao je Aleksandar Bakić, pomoćnik Igora Milanovića.

Da će polufinalna serija biti gotova u Šapcu ubeđen je i Vasilije Martinović, zlatni juniorski svetski šampion iz Praga.

Nadam se da ćemo zabeležiti pobedu i da ćemo na pravi način ovaj meč iskoristi za sve ono što nam predstoji u finišu sezone. Ali, idemo korak po korak. Prvo želimo da zabeležimo trijumf u Šapcu. Činjenica je da u duelu sa njima ove sezone ne znamo za poraz, ali to ne mora ništa da značli. Igramo na njihovom bazenu i zato ne sme da bude bilo kakvog opuštanja. Uveren sam da će svi moji saigrači dati sve od sebe odradimo utakmicu na najbolji način i zbog našeg samopouzdanja u finišu sezone. Odbrana je bila ključ u prošlom meču. Imali smo potreban nivo koncentracije i čvrstine u odbrani, a iskoristili smo na pravi način šanse u napadu. Stekli smo osetnu prednost, a posle je sve bilo lakše. To je model koji treba da primenimo i u revanšu”, zaključio je Vasilije Martinović.

Paralelno će se u subotu voditi bitke za peto mesto, koje vodi u LEN Kup Evrope, a u prvim duelima Crvena zvezda i Vojvodina su lako izašli na kraj sa rivalima. Beogradski crveno-beli su deklasirali Proleter, a Novosađani su nadigrali Valis, i pobeda ih deli od međusobnog okršaja.

POLUFINALE SUPERLIGE SRBIJE, DRUGI MEČEVI:

Subota

19.00: Šabac – Novi Beograd

19.00: Radnički – Partizan

RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8. MESTA ZA LEN KUP EVROPE, DRUGI MEČEVI:

Subota

20.00: Proleter – Crvena zvezda

20.00: Valis - Vojvodina


tagovi

VK RadničkiVK PartizanMiloš KorolijaUroš StevanovićNikola LukićVK Novi BeogradVK ŠabacIgor Milanovićvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara