Lazar Vićković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Lazar Vićković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Partizan maksimalan na trećem turniru, sa tri trijumfa zatvorio Jadransku ligu

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 18:13

Crno-beli nadigrali Primorac - 13:10

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Stefan Mitrović i Milan Aleksić su odmarali, a Partizan se snašao i bez proslavljenih reprezentativaca Srbije. Ni u krnjem sastavu nije poklekao, izborio se sa kotorskim Primorcem i pobedom je zatvorio Jadransku ligu - 13:10 (5:2, 1:3, 5:2, 2:3).

Izabrane vesti

Crno-beli su na turniru u Kragujevcu ostvarili tri pobede. Tukli su kragujevački Radnički, a zatim i autsajdere - Solaris i kotorski Primorac. Podigao je sastav Miloša Korolije formu pred početak plej-ofa u Superligi, a ono što posebno može da raduje stratega Partizana je što je izvukao dosta iz mladih igrača. Nikola Kojić je blesnuo protiv Radničkog, a Stefan Gak je bio pokretačka snaga crno-belih u duelu sa Kotoranima.

Najveća boljska srpskog sporta, a samim tim i vaterpola, je infrastruktura. Godinama unazad upozoravaju srpski reprezentativci i ljudi iz vaterpola da je potrebno poboljšanje infrastrukture, da je Beograd u deficitu za jedan bazen, da se u sportske objekte neprekidno mora ulagati... Te reči nailaze na zid. Ili ih oni koji treba da čuju ne registruju, ili se tek ponegde pokušava sa unapređenjem infrastrukture.

Nije retka pojava da semafori na sportskim borilištima - preciznije u halama i na bazenima - ne rade uvek, umeju da zakažu. Najčešće je to bio slučaj u nedavno renoviranoj dvorani “Aleksandar Nikolić”, a problem sa semaforom javio se i na turniru regionalne lige u Kragujevcu. Izdahnuo je semafor u drugoj četvrtini utakmice između Primorca i Partizana - i na prethodnim utakmicama dolazilo je do kvarova, ali je osoblje uspevalo da ga osposobi - a onda su nastupili propratni problemi.

Prvi duel trećeg dana takmičenja potrajao je duže nego što je običaj, funkicionisali su samo mali semafori kraj samog bazena, pa je i igračima i sudijama bio otežan posao. Partizan je do trenutka kvara povlačio konce, najraspoloženiji za igru bio je Stefan Gak, koji je postigao tri gola, ali je prekid umirio crno-bele. Ohladili su se vaterpolisti, Primorcu nije toliko teško pala pauza i preko crnogorskog reprezentativca Dušana Matkovića uhvatio je priključak.

Obilovao je meč čudnim situacijama, a jedna od njih bila je i kada je američki vaterpolista stao na gol umesto Dimitrija Rističevića. Isključen je golman Partizana - na 20 sekundi - i Aleks Bouven je stao na zamišljenu crtu da brani penal. Nije uspeo da dekoncentriše Marka Mršića, realizovao je peterac vaterpolista Primorca.

Konsolidovali su se crno-beli u drugom poluvremenu, vratili su se na igru sa starta meča kada su Lovre Miloš i Stefan Gak pronalazili put do gola, samo što se u nastavku raspucao Nikola Kojić. Spakovao je dva gola u trećem kvartalu, nije se libio da potegne. A, nadovezali su se sa golovima i Nemanja Vico i Aleks Bouven. Proradio je Partizan u završnici, proradio je i semafor. Crno-beli su udarili treću recku na turniru u Kragujevcu, spremni su za subotnji večiti derbi na “Banjici” u Superligi Srbije.

TREĆI TURNIR REGIONALNE LIGE 

RASPORED ZAGREB 

3. mart

Crvena zvezda - Jadran HN 9:11

Jadran ST - Budva 17:7

Mladost - Mornar 11:7

4. mart

Jadran HN - Jadran ST 6:11

Mornar - Budva 6:6

Novi Beograd - Crvena zvezda 15:11

5. mart

Jadran HN - Mornar 14:8

Mladost - Crvena zvezda 8:9

Jadran ST - Novi Beograd 13:18

6. mart

Budva - Crvena zvezda 7:12

Jadran ST - Mladost 13:5

Mornar - Novi Beograd 7:19

RASPORED KRAGUJEVAC 

4. mart

Jug - Primorac 12:9

Radnički - Partizan 10:12

Šabac - Solaris 8:12

5. mart

Šabac - Primorac 8:8

Partizan - Solaris 10:6

Radnički - Jug 10:12

6. mart

Primorac - Partizan 10:13

18.50: Solaris - Jug

20.40: Radnički - Šabac



tagovi

VK PartizanVK PrimoracRegionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaMiloš Korolija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara