Nikola Lukić (©Starsport)
Nikola Lukić (©Starsport)

Partizan poklekao, Radnički i bez Lukića ubedljiv na Banjici; Zvezda slomila Šabac

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 21:19

Crveno-beli se provukli kroz iglene uši...

U Superligi Srbije ista meta isto odstojanje. Odbranio je Radnički drugo mesto od Crvene zvezde pobedom nad Partizanom, ostvario je najubedljiviju pobedu na Banjici u poslednjih šest godina - 12:9.

Partizan nije pomogao večitom rivalu, iako je pred početak derbija kola bio u dobroj poziciji, pošto Uroš Stevanović nije mogao da računa na Nikolu Lukića i drugog centra Bogdana Gavrilovića. Izbegao je Radnički novu dramu u Beogradu, ali nije Crvena zvezda u Šapcu. Provukli su se crveno-beli kroz iglene uši - 6:5.

Izabrane vesti

Trijumfovali su i Radnički i Crvena zvezda, pa će u Kragujevcu u narednom kolu odlučivati ko će kolo pre kraja doigravanja držati drugu poziciju. Sačuvali su Kragujevčani dva boda prednosti, ponajviše zahvaljujući Aleksi Ukropini. Crmogorski reprezentativac je spakovao četiri gola crno-belima i zajedno sa Milošem Ćukom i Filipom Jankovićem poništio meč karijere Dušana Trtovića.

Briljirao je Dušan Trtović u hramu vaterpola, postigao je gotovo sve golove za crno-bele. Sedam puta tresao je mrežu Kragujevčana! Održavao je sedmostrukog evropskog prvaka u životu, branio je Banjicu, ali je nije odbranio. Aleksa Ukropina i Miloš Ćuk su odveli Radnički na "plus pet" i omogućili mu da bez trzavica zatvori utakmicu.

Radnički lagano, a Crvena zvezda se preznojavala. Tim Aleksandra Filipovića trijufovao je u Šapcu posle preokreta. Tas na vagi bio je Miloš Vukićević. Iskusni centar dao je tri gola Šapčanima, bio je zaslužan za polovinu golova Beograđana.

SUPERLIGA SRBIJE (1-6), 8. KOLO:

Utorak 

Novi Beograd - Valis 20:8

Sreda 

Šabac - Crvena zvezda 5:6

Partizan - Radnički 9:12


tagovi

Aleksandar FilipovićUroš StevanovićMiloš KorolijaVK ŠabacVK Crvena zvezdaVK RadničkiVK PartizanSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara