Lazar Marinović u napadu (©MN Press)
Lazar Marinović u napadu (©MN Press)

Partizan zalečio evropske rane pobedom u Kupu: Ovog puta sa Spartakom nije bio triler

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 23:20

Izabranici Bojana Janića plasirali se u polufinale najmasovnijeg domaćeg takmičenja

Za vikend su odbojkaši Partizana propustili priliku da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, a danas su barem malo zalečili te evropske rane... Naravno, elitno takmičenje ne može da se meri sa domaćim Kupom, ali večerašnja pobeda svakako mnogo znači.

Pre svega, jer su izabranici Bojana Janića na taj način ostali u konkurenciji za trofej. Superkup nisu odbranili, ali pehare u Prvenstvu i Kupu i dalje mogu da sačuvaju u svojim vitrinama.

Izabrane vesti

Do najbolja četiri tima u najmasovnijem domaćem takmičenju stigli su posle trijumfa protiv subotičnog Spartaka - 3:0 (25:21, 25:16, 25:21). Ovaj meč je bio pomeren zbog evropskih obaveza crno-belih, tako da su sada i zvanično zaokruženi svi četvrtfinalni obračuni.

Pre mesec dana Spartak i Partizan režirali su pravi triler u Subotici. Izabranici Raška Jovanovića su tada poveli 2:0, a šampion Srbije je uspeo nekako da se iskobelja, vrati u meč, pa na kraju i pobedi... Ovog puta nije bilo ogromne drame.

Milija Mrdak je kao i obično preuzeo odgovornost i poveo ekipu ka važnoj pobedi. Postigao je 20 poena, uz prilično dobre procente napada 31-18 (58 odsto). Veliki deo posla je odradio Novica Bjelica - završio je meč sa 13 poena (napad 7-4, jedan as), od čega čak osam iz bloka!

Dvocifren je bio i Lazar Marinović sa 11 poena (19-8, 42 odsto). Luka Tadić je stao na sedam (18-7, 39 odsto), a Dušan Petrović na šest (napad 4-2). Na poziciji dizača igrao je Predrag Bićanin, a libero je bio Miloš Krsteski, koji je dodao 14 prijema (36 odsto pozitivnog, 14 odsto idealnog).

U poraženom taboru istakao se Mario Džasper sa 17 poena (36-16, 44 odsto). Najbolje ga je pratio Veljko Mašulović sa 12 poena (25-12, 48 odsto).

Partizan je poslednji polufinalista, pre njega do završnice su stigle ekipe Vojvodine, Radničkog i Mladog radnika. Posle žreba će biti poznato i ko će se s kim ukrstiti. U polufinalu će se odigrati po dva meča, za razliku od osmine i četvrtfinala.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Vojvodina - Crvena zvezda 3:0

Radnički - Takovo 3:0

Ribnica - Mladi radnik 0:3

15. novembar

Partizan - Spartak Subotica 3:0



tagovi

OK PartizanOK SpartakBojan Janićkup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara