(©MN Press)
(©MN Press)

Partizan žarko želi na pobednički podijum! Crno-beli brejkom otvorili finale, Voša ostala bez oružja

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.04.23. | 20:19

Janićevi momci stigli do pobede posle četiri seta

Mi smo generacija koja je spremna da prekine post dugačak 12 godina... To su današnjom partijom poručili odbojkaši Partizana, koji od 2011. čekaju titulu. Crno-beli su na startu finalne serije napravili brejk u Novom Sadu i odmah pokazali protivniku kakve su im namere - 3:1 (25:23, 27:25, 27:29, 25:15).

Vojvodina je naređala šest uzastopnih titula, a večeras nije uspela da iskoristi domaći teren i napravi korak ka sedmoj, ukupno 20. u istoriji kluba. Janićeva četa je silovito krenula u napad na triplu krunu, mogla je i do maksimalne pobede, ali je posustala u trećem setu. Posle Superkupa i Kupa, Mrdak i drugari izgledaju sasvim spremni da i u prvenstvu Srbije presude klubu koji već dugo vlada srpskom odbojkom.

Izabrane vesti

Naravno, ima još mnogo da se igra... Serija će biti gotova tek kad jedan tim zabeleži tri pobede, ali svakako da je veoma važan ispit položio večeras Partizan. Naredni meč se igra u subotu u Beogradu i tada će crno-beli imati priliku da pred svojim navijačima dupliraju vođstvo. Vojvodina će juriti brejk, jer će u suprotnom biti veoma blizu kraja sezone.

Bilo je potrebno vreme svim igračima na početku meča da se opuste i počnu da igraju kako znaju. Čini se da je brže u ritam ušla Vojvodina, zahvaljujući domaćim navijačima i već dobro poznatnom terenu na kome svakog dana trenira. Novosađani su servisima uspeli da pomere prijem protivnika, Batak je često morao da diže iz dubine, pa je blokerima Voše bilo lako da pročitaju napade rivala. Zahvaljujući dobrom bloku i raspoloženom korektoru Radoslavu Parapunovu Boškanova četa je došla do osetnijeg vođstva - 14:10. Morao je tada Janić da zatraži tajm-aut, kako bi pokušao da poremeti domaće i nekako ih izbaci iz koloseka. To mu je i pošlo za rukom. Posle nekoliko minuta na semaforu je zasijalo izjednačenje 17:17. Mrdak je bio sve sigurniji u napadu, Gruveus je pronalazio prava rešenja, Tadić je koristio sve šanse... Popravio je Partizan u završnici i igru u bloku, pa je zahvaljujući tom elementu stigao prvi i do set lopte. U poslednjem poenu je grešku upisao Parapunov i tako pogurao crno-bele do vođstva - 25:23.

Na krilima odličnog finiša u prvom periodu, Partizan je otvorio drugi. Odmah je morao nešto da menja Boškan. Odlučio je da na klupu pošalje Ubiparipa, a na teren Bajandića. Odličan je bio u napadu Tadić, nije udarao iz sve snage, već je inteligentno pronalazio prazan prostor u polju rivala... Posle njegovog dobrog poteza crno-beli su vodili 8:4. Pokazala je Vojvodina reakciju, ređali su poene Mehić, Bajandić, Krsmanović, Parapunov... Postalo je veoma neizvesno, publika je mogla da gleda zanimljive razmene, a bolju poziciju pred završnicu imali su domaći. Sjajno je servirao dizač Maksim Buculjević i posle njegovog asa na Šveđaninu vodili su 22:19. Veliku šansu su imali Novosađani da dođu do izjednačenja, ali su propustili čak tri set lopte. Na drugoj strani - Batak je odradio važan posao na servis liniji, a Tadić je iz druge zone postavio konačan rezultat u ovom periodu - 27:25.

Crno-beli su imali više samopouzdanja u trećem setu, Vojvodina je delovala potpuno poljuljano. Sve je govorilo da će se utakmica vrlo brzo završiti... Kad je Partizan poveo 23:17, svi u u dvorani su već polako krenuli da se pakuju za polazak. Međutim, domaći igrači nisu hteli tako brzo da krenu kući. Zaigrali su bolje kad su več otpisani, ponovo je dobro servirao Buculjević, pa je došlo do velikog preokreta. Crno-beli su postali nešto nervozniji, napravili su nekoliko grešaka u finišu i ispustili maksimalnu pobedu.

U četvrtom je ipak Partizan ponovo postavio sve na željeno mesto. Na servis Bataka odlepili su se gosti na 18:11 i tako stigli veoma blizu trijumfa. Poučeni iskustvom iz prethodnog seta, ovog puta nisu dozvolili nikakvo opuštanje. Pobedu je sa servis linije overio kapiten Milija Mrdak za ubedljivih 25:15.

Mrdak je bio i najefikasniji akter ovog meča sa 24 poena (napad 37-22, 59 odsto), pratili su ga Danijel Gruveus sa 18 i Luka Tadić sa 16. Dušan Petrović je upisao osam, Aleksa Batak sedam, a Novica Bjelica pet. U poraženom sastavu najbolji je bio Radoslav Parapunov sa 24 poena, David Mehić je stao na 16, a Petar Krsmanović na 12 poena. Po šest su upisali Maksim Buculjević i Lazar Bajandić, dok je jedan manje zabeležio Stevan Simić.

FINALNA SERIJA PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Sreda - 19. april

Vojvodina - Partizan 1:3 (23:25, 25:27, 29:27, 15:25)

Subota - 22. april

18.00: Partizan - Vojvodina

Utorak - 25. april

Vojvodina - Partizan

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 28. aprila u Beogradu, a peta 1. maja u Novom Sadu


tagovi

OK PartizanOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciBojan JanićSlobodan BoškanMilija Mrdak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara