Ilustracija (©RK Vardar/Denis Dukovski)
Ilustracija (©RK Vardar/Denis Dukovski)

Partizan želi veliki skalp: Dvostruki šampion Evrope dolazi na Banjicu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 12:38

Vardar potencijalnom pobedom overava prvo mesto

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

SEHA regionalna liga bliži se kraju ligaškog dela, a kolo pre nokaut faze, srpski rukometni reprezent Partizan će igrati sa šampionom Makedonije Vardarom 1961 (utorak, 18 časova) i tražiće iznenađenje, a to je pobeda.

Izabrane vesti

Beogradski crno-beli su do sada odigrali samo jedan meč u SEHA ligi, protiv Vardara u Skoplju, koji su izgubili sa 31:26. Mlada ekipa je puna potencijala, a Dario Krželj ima tim koji sada igra u višoj formi. Poseban motiv biće publika u dvorani Banjica, gde je najavljen rukometni spektakl i pune tribine.

Vardar ulazi u ovaj meč kao favorit, a trener Vlado Nedanoski neće moći da računa na dva iskusna i dva mlada igrača. U sastavu crveno-crnih neće biti golman Borko Ristovski i pivot Milan Lazarevski, a od omladinaca srednjeg beka Andreja Dobrkovića i levog krila Marija Stojanovskog. Trener Vardara očekuje drugačiji meč od onog u Skoplju, upozorio je na to svoje rukometaše.

Naravno, ova utakmica sa Partizanom biće drugačija od one u Skoplju početkom ovog meseca. Partizan je mlad tim koji dobro igra pred domaćom publikom. Ovde smo imali dobru podršku naših navijača, a Partizan je malo podlegao toj atmosferi. U Beogradu sigurno neće biti tako. Oni će sigurno igrati drugačije“, rekao je trener Vlado Nedanovski.

18.00: (4,00) Partizan (8,50) Vardar (1,35)

Trener crno-belih Dario Krželj govorio je o utakmici i naglasio da očekuje bolje izdanje svojih rukometaša od onog koje je video u Skoplju. Kao glavni adut ističe domaći teren.

Očekujem da moj tim ne napravi greške koje je napravio u prethodnom susretu sa Vardarom i da dokaže da možemo da se takmičimo sa bilo kim. Srećan sam jer ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima protiv dvostrukog osvajača Lige šampiona i verujem da će atmosfera biti izvanredna“, rekao je Krželj.

Sa eventualnim gostujućim trijumfom, Vardar će da potvrdi prvo mesto na tabeli. Skopljanci su u prethodnom kolu uspeli da savladaju Tatran Prešov u Skoplju sa dovoljnom razlikom da nadoknade poraz iz Slovačke (29:24). Istorija najavljuje neizvestan duel u Beogradu. Na poslednjem gostovanju Vardara u ovoj dvorani, koji je bilo pre deceniju, tim znatno jačeg sastava ostvario je minimalnu pobedu (28:27).

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

SEHA - 4. KOLO

Utorak

18.00: (4,00) Partizan (8,50) Vardar (1,35)

***kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

SEHASEHA ligaRK PartizanRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara