Alvaro Granados (©MN Press)
Alvaro Granados (©MN Press)

Partizanovi klinci velikog srca ostali bez nagrade, Drašović odveo Novi Beograd u finale kupa

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 18:11

Crno-beli pali u odlučujućoj deonici - 14:9

Crno-beli nemaju finale Kupa Srbije u šaci, ali imaju svetlu budućnost! Naterali su Partizanovi klinci velikog srca strašni Novi Beograd da izvuče najbolje iz sebe, bili su na pragu senzacije i pali u odlučujućoj deonici. Razornu moć ima spoljna linija srpskog šampiona, demonstrirali su Radomir Drašović, Dušan Mandić i Alvaro Granados da su igrači svetske klase i crno-belima raspršili snove - 14:9.

Patio je Novi Beograd do završnih pet minuta, mučio se da dođe do daha i pravovremeno uđe u šut. Umnogome su tome doprinele brojne povrede i bolest, kao i izostanak Nikole Jakšića i Angelosa Vlahopulosa. Ispoljavao je vicešampion Evrope nervozu, zaradio je Duško Pijetlović direktno isključenje zbog udaranja protivnika preko vode. Nije bilo lako Živku Gociću da smiri ekipu i iskristališe postavu sposobnu da prelomi meč. Tek kada su ključevi igre povereni Radomiru Drašoviću, novobeogradski klub je prodisao. 

Izabrane vesti

Izrastao je Radomir Drašović u neverovatnog strelca. Da je nadogradio igru po povratku iz Italije i da mu godi boravak u srpskom klupskom vaterpolu evidentno je bilo još letos, kada je bio svetla tačka srpske reprezentacije na šampionatima Evrope i sveta. Više nije defanzivni specijalac, već igrač koji podjednako doprinosi na obe strane bazena i postiže ključne golove. 

Ponajviše zahvaljujući njemu Novi Beograd je tu gde jeste - u finalu Kupa Srbije. Odigrao je savršenu utakmicu na napadačkom plasnu, spakovao četiri gola - dva u odlučujućoj deonici - i okrenuo je meč u korist srpskog i regionalnog prvaka. Preuzeo je odgovorsnost, digao se iz vode kod nerešenog rezultata sredinom četvrtog kvartala i preko hrvatskog centra Lovra Paparića pocepao mrežu ruskog golmana Jevgenija Kostrova.

Drašovićev pokodak pokrenuo je čitavu ekipu, usledili su razorni udarci Dušana Mandića i Alvara Grandosa, i Živko Gocić je mogao da odahne. Pronašao je Novi Beograd recept, Partizan je počeo da tone i na bazenu “Milan Gale Muškatirović” nije viđeno veliko iznenađenje. A, tri deonice crno-beli su plivali ka njemu.

Petar Smiljević slavi gol (©MN Press)Petar Smiljević slavi gol (©MN Press)

Jevgenij Kostrov je zadržavao protivničke centre, otvarao je kontre saigračima, na tu akciju se veći deo sezone odlanjao Partizan. Prolazila je i u polufinalu Kupa Srbije. Ali, pogađali su crno-beli i iz pozicionih napada. Uglavnom sa zgodne strane terena, gde je lokomotiva bio Petar Smiljević. Zajedno sa Dušanom Trtovićem - obojica letos došli iz Crvene zvezde - gurao je sedmostrukog evropskog praka ka najvećoj pobedi u sezoni. Najveću prednost tim Miloša Korolije imao je posle isključenja Duška Pijetlovića. Igrača više iskoristio je supertalentovani Luka Gladović, a i taj nalet crno-belih zaustavio je Radomir Drašović

Danas je podno kalemegdanske tvrđave bio penicilin za Partizanove klince. Borio se Novi Beograd sa rivalom, ali i samim sobom, tek povremeno su prolazili kontranapadi. Predvodnik je bio Alvaro Granados, a fenomenalnim dodavanjem preko celog terena poslužio ga je Dušan Mandić. Bila je to jedna od retkih uspešnih. Partizan je zatvorio igru u tranziciji srpskog prvaka, a iznenađujuće dobro je stajao u pozocionim napadima. Zakazao je u realizaciji igrača više i imao je snage samo za tri četvrtine. Poslednji gol dao je preko levorukog crnogorskog internacionalca Nikole Gige.

KUP SRBIJE - POLUFINALE 

Subota

Novi Beograd - Partizan 14:9

20.00: Crvena zvezda - Radnički


tagovi

VK PartizanVK Novi BeogradKup Srbije u vaterpoluRadomir DrašovićDušan MandićAlvaro GranadosŽivko GocićMiloš KorolijaPetar Smiljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara