Zoran Božović (©MN Press)
Zoran Božović (©MN Press)

Partizanu u regionalnoj ligi voda došla do vrata, odigrao najbolji meč i prokockao pobedu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 20:52

Jadran iz Herceg Novog otkinuo pod crno-belima na Banjici

Kliknulo je kod Partizana sve u fazi napada, zaigrao je na nivou koji je pružao u Kupu Evrope i prekinuo je crnu seriju u Jadranskoj ligi. Posle tri poraza u regionalnom takmičenju osvojio je bod. I to je nešto za početak, s obzirom da je crno-belima voda mogla da dođe do grla. Bod je tu, ali žaliće Partizan za dva koja je prosuo... 

Korolijin mladi sastav bio je pred pobedom u “biti ili ne biti” utakmici, prokockao je kapital od tri gola u završnici i bio u situaciji da strahuje u poslednjem napadu. Jadran ga nije gurnuo ka ambisu, ali jeste sedmostrukom evropskom prvaku otežao posao u nastavku takmičenja - 14:14. 

Izabrane vesti

Nalaze se crno-beli u nezavidnoj situaciji, neophodna će im biti sutra pobeda protiv kotorskog Primorca. Niti jednu nemaju posle četiri kola, a više utakmice neće igrati u Beogradu. Skrivio je Partizan peterac u poslednjem minutu, realizovao ga je Danilo Stupar. Bila je to samo jedna od grešaka kada se lomilo. 

Jadran je poravnao iz peterca, Partizan je imao dovoljno vremena da klackalica prevagne na njegovu stranu - Nikola Giga je sa krila uposlio centra Lovra Paparića, koji je bio na osam metara. Završilo se očekivano - promašajem. Nisu to pozicije iz kojih hrvatski centar pogađa, retko se u njima i nalazi. 

Pretio je Jadran preko centara, kad god je mogao spuštao je loptu na Jovana Vujovića, koji je najčešće izlazio kao pobednik iz okršaja sa bekovima crno-belih. Ispisnici Partizanove škole nisu uspevali da ga izguraju, ali su u napadu bili briljantni. Sve do finiša, kada su doživeli pomračenje. 

I protiv tima sa crnogorskog primorja, kao i u većini utakmica ove sezone, Lovre Miloš bio je alfa i omega Partizana. Gradio je napade, savetovao momke koji su i deset godina mlađi od njega, bio najefikasniji sa četiri gola. Diktirao je tempo, a u stopu ga je realizatorski pratio Dušan Trtović.  

Crno-beli su imali odlične sekvence, Marko Smiljević na startu utakmice, a Zoran Božović i Marko Dimitrijević u drugom poluvremenu. U napadu nije škripalo, ali jeste u odbrani. Da je za nijansu bila bolja, ne bi Partizan prokockao pobedu. Danilo Radović i Martin Gardašević sa distance, a Matej Čeraj i Jovan Vujović sa linije dva metra otkinuli bodove Partizanu.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

GRUPA BEOGRAD

Petak

Jug - Partizan 17:12

Jadran HN - Crvena zvezda 11:12

Primorac - Radnički 9:11

Subota

Crvena zvezda - Primorac 9:6

Jadran HN - Partizan 14:14

21.00: Jug - Radnički

Nedelja

10.00: Primorac - Partizan

11.30: Radnički - Jadran HN

13.00: Crvena zvezda - Jug

GRUPA ZAGREB

Petak

Jadran ST - Šabac 11:6

Mornar - Mladost 6:12

Solaris - Novi Beograd 10:23

Subota

Mornar - Šabac 4:13

Mladost - Solaris 13:7

20.00: Jadran ST - Novi Beograd

Nedelja

10.00: Novi Beograd - Mornar

11.30: Mladost - Jadran ST

13.00: Solaris - Šabac



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK PartizanVK Jadran Herceg NoviMiloš Korolija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara