Pavle Perić (©Cisterna)
Pavle Perić (©Cisterna)

Pavle Perić dogurao do najjače lige, od oktobra gledaće ga publika u Italiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 13:36

Srpski reprezentativac potpisao za Latinu

U Srbiji je Pavle Perić igrao za klub koji je najdominantniji u poslednjoj deceniji - Vojvodinu, posle se oprobao u Grčkoj gde je nosio dres slavnog Olimpijakosa, odakle je otišao put Turske i obukao opremu Fenerbahčea. Spreman je za još jedan stepenik više - od oktobra će ga publika gledati u Italiji.

Srpski reprezentativac je potpisao ugovor sa Top Volej Latinom, a tamo će sarađivati sa trenerom Giljermom Falaskom.

Izabrane vesti

Iako su u poslednjoj sezoni finalisti Lige šampiona stigli iz Poljske, zna se da je liga u Italiji najjača u Evropi zbog većeg broja klubova na vrhunskom nivou. Sigurno da će Pavle u nadmetanju sa sjajnim protivnicima imati veliku priliku za napredak.

Već neko vreme Perić je standardni član reprezentacije Srbije, visok je 207 centimetara i igra na poziciji primača servisa.

"Igram odbojku od desete godine i nikada nisam prestao da uživam, jer je to moja najveća strast", rekao je Pavle Perić. "Oduvek sam želeo da se oprobam u prvenstvu Italije, to je najlepša i najteža liga u svetu odbojke. Takođe, smatram da je Italija prelepa zemlja, gde su ljudi veoma gostoljubivi i zabavni, to je za mene dodatna vrednost".

Top Volej Ćisterna će u prvom kolu prvenstva Italije igrati protiv aktuelnog šampiona Trentina 22. oktobra. Očekuje se da će tada Perić biti na raspolaganju treneru, jer će završiti sa svim reprezentativnim obavezama.

Ćisterna je prošle sezone na kraju ligaškog dela bila na devetoj poziciji sa osam pobeda i 14 poraza.



tagovi

Pavle PerićOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara