Odbojkaši Srbije (©OSS)
Odbojkaši Srbije (©OSS)

Pavle Perić: Napravili smo greške koje inače ne pravimo, to nas je skupo koštalo

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 11:16

Odbojkaši Srbije izgubili od Argentine u prvom kolu Memorijala Vagner, a danas od 17.30 igraju sa Iranom

Na prvom testu nisu bili uspešni, već danas ih čeka drugi.

Argentinci su bili bolji od odbojkaša Srbije posle četiri odigrana seta na otvaranju Memorijala Vagner u Krakovu - 3:1 (25:21, 19:25, 25:22, 25:18). Orlovi u drugom kolu imaju prliku da poprave raspoloženje, a rival će im biti selekcija Irana (17.30).

Izabrane vesti

Nijedan meč na ovom pripremnom turniru neće biti lak. Treći i poslednji izazov biće okršaj sa reprezentacijom Poljske. Ovakvi dueli, da li se završili pobedom ili porazom - svejedno, mogu mnogo da znače našem nacionalnom timu pred Svetsko prvenstvo, koje se sasvim približilo.

Selektor Kolaković je na prvom meču u Krakovu odlučio na teren da pošalje postavu u kojoj su bili primači servisa Pavle Perić i Uroš Kovačević, srednji blokeri Nemanja Mašulović i Marko Podraščanin, korektor Aleksandar Atanasijević, dizač Nikola Jovović i libero Nikola Peković.

U prvom setu je na servis jednom ušao Dušan Petković, dok su četvrti period počeli Srećko Lisinac i Marko Ivović umesto Nemanje Mašulovića i Pavla Perića.

Najefikasniji naš igrač bio je Uroš Kovačević sa 15 poena (25-15, 60 odsto). Aleksandar Atanasijević je upisao 13 - od toga 11 iz napada i dva iz bloka. Treći najbolji poenter u dresu Srbije bio je Pavle Perić sa deset poena.

"Čestitam ekipi Argentine na pobedi, mislim da smo mi propustili svoje šanse posle prvog seta koji smo izgubili, a dobro smo se držali. U drugom smo pokazali da možemo da igramo dobro i osvojili ga", rekao je Perić posle utakmice. "U trećem smo vodili, bilo je nekoliko poena prednosti za nas... Ali, napravili smo neke greške, koje obično ne pravimo i to nas je skupo koštalo. Da smo dobili taj set, mislim da bi se drugačije završila utakmica. Argentinci su u četvrtom nastavili da igraju kao u završnici trećeg i zasluženo su pobedili".

Danas je rival reprezentacija Irana, koja je nedavno u međusobnom duelu u Ligi nacija odnela maksimalnu pobedu.

"Iran je mlađa ekipa, ali su veoma dobri. Ozbiljan su tim, biće to dobra provera pred Poljsku, koja je uz nas najjača na ovom turniru. Ako odigramo na svom nivou, rezultat neće izostati, biće bolje nego protiv Argentine", podvukao je Perić.

Poslednji meč u Krakovu odbojkaši će odigrati u subotu protiv Poljske. Posle toga se vraćaju u Beograd kako bi odradili završnu fazu priprema pred SP. Prvu utakmicu na planetarnom šampionatu igraju 27. avgusta protiv Ukrajine u Katovicama.

VAGNEROV MEMORIJAL

Četvrtak

Srbija - Argentina 1:3

Poljska - Iran 3:0

Petak

17.30: Srbija - Iran

20.00: Poljska - Argentina

Subota

16.00: Argentina - Iran

19.00: Poljska - Srbija


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijePavle PerićIgor KolakovićUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara