Isidora Kockarević u napadu protiv Lugoža (©CEV)
Isidora Kockarević u napadu protiv Lugoža (©CEV)

Pazovčanke se probudile iz lepog sna, ništa od finala evropskog takmičenja

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 18:51

U revanš meču polufinala CEV Kupa izazivača Lugož siguran na domaćem terenu - 3:0

Probudile su se odbojkašice Jedinstva iz lepog sna... Evropska priča za ovu sezonu je završena u Lugožu. Zabeležile su Pazovčanke pobedu u prvom meču posle pet setova, a u drugom nisu uspele da izbegnu maksimalni poraz, samim tim i eliminaciju - 0:3 (16:25, 16:25, 23:25).

Na domaćem terenu su izabranice Jova Cakovića stekle prednost, pa su s razlogom pred odlazak u Rumuniju mogle da se nadaju prolasku u finale CEV Kupa izazivača. Međutim, ekipa za koju igraju Silvija Popović i Tanja Grbić je u revanšu pokazala zašto je i proglašena za favorita, odigrala je bolje nego u Srbiji i zasluženo slavila već posle 74 minuta.

Izabrane vesti

Isidora Kockarević i drugarice su u nedelju poražene u duelu za trofej u Kupu Srbije, a već tri dana kasnije doživele su još jedan hladan tuš. Dugo je trajala njihova evropska sezona, mogu da budu zadovoljne prikazanim, ali sigurno da će ostati žal za još neki korak napred...

Lugož je brzo stavio Srpkinjama do znanja da će biti mnogo opasniji nego na prvom međusobnom okršaju. I u prvom i u drugom setu rumunski tim je rano pravio visoku razliku i onda u miru čekao završnicu. Samo je u trećem činu bilo neizvesnosti, Jedinstvo je dugo imalo šansu da produži meč, ali je domaći sastav odbio napade protivnica i obezbedio maksimalnu pobedu.

Najraspoloženija u pobedničkom sastavu večeras je bila Aljona Martinjuk, koja je postigla 14 poena. U poraženom timu najefikasnija je bila Tamara Miljević sa 12 poena, partila je Branka Tica sa jednim manje. Njih dve su se razbudile u trećem setu i žestoko zapretile rivalkama, ali ipak to nije bilo dovoljno da meč ode u četvrti period.

Isidora Kockarević je u prvom setu jedina bila spremna za nadmetanje - skupila je četiri poena, a sve njene saigračice po jedan. Ipak, nije nastavila u istom stilu, pa je utakmicu okončala sa ukupno sedam poena.

Jedinstvo od večeras može da se okrene obavezama u prvenstvu Srbije i borbi za poslednji trofej u sezoni, dok Lugož čeka protivnika u finalu CEV Kupa izazivača. To će biti bolji iz dvomeča Kjeri - Turningen.

CEV KUPA IZAZIVAČA ZA ODBOJKAŠICE

Polufinale

Sreda

Lugož - Jedinstvo 3:0

20.00: (1,02) Kjeri - Turingen (9,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Jovo CakovićCEVIsidora KockarevićŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara