(©MN Press)
(©MN Press)

Pazovčanke već hlade šampanjac, Ubljankama potrebna tri vezana trijumfa

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 09:14

Treća utakmica finalne serije igra se danas od 18 časova

Samo još jedna pobednička recka potrebna je Jedinstvu da bi počela proslava titule, a odbojkašice Uba moraju da vežu čak tri trijumfa da bi drugi put u istoriji kluba postale šampionke Srbije. Sasvim je jasno ko se u ovom trenutku nalazi u boljoj poziciji...

Pazovčanke vode 2-0 u finalnoj seriji, već polako hlade šampanjac i nadaju se da će posao završiti večeras na gostujućem terenu (18 časova, RTS 2, Arena Sport 10). Ub više nema prava na grešku, ukoliko želi da produži sezonu i da ostavi šansu za osvajanje titule, danas mora da slavi pred domaćim navijačima.

Izabrane vesti

Prvi okršaj nije bio neizvestan, završen je posle tri seta - pobedu je odnelo Jedinstvo. Drugi obračun je bio dramatičniji, igrao se i taj-brejk - a trijumf je ponovo otišao na stanu ekipe iz Pazove. Deluju Cakovićeve devojke spremne da klubu konačno donesu tu prvu titulu. U svakom trijumfu učestvuje cela ekipa, opasne su sa svih strana i teško mogu da im se suprostave dva ili tri pojedinca.

Ubljanke su na drugom meču bile mnogo raspoloženije nego na prvom, ali nisu izdržale da drže visok tempo čak pet setova. Sada više nemaju šta da izgube, pa možda u takvoj situaciji prikažu bas sve ono najbolje što znaju. Osvojile su trofej u Kupu, gde su pobedile tim i Pazove, tako da sigurno imaju čime da zaprete današnjem rivalu.

Podsetimo, ove dve ekipe su se tokom sezone sastale sedam puta. U ligaškom delu prvenstva Jedinstvo je dva puta slavilo - 3:2. U Čelendž kupu Ub je na gostujućem terenu pobedio 3:2, a Pazova uzvratila i prošla dalje - 3:0. U finalu Kupa Srbije tim Marijane Boričić je trijumfovao posle pet setova i podigao pehar - 3:2. U plej-ofu Cakovićeva četa ima dve pobede - 3:0, 3:2.

Sve ukupno kad se sabere Jedinstvo je pet puta napuštalo teren kao pobednik, a Ub dva puta. Najvažnija pobeda naravno biće ona koja donese titulu… Do nje može da se dođe u osmom, devetom ili desetom međusobnom okršaju u ovoj sezoni.

FINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Subota - 15. april

Ub - Jedinstvo 0:3 (16:25, 14:25, 17:25)

Utorak - 18. april

Jedinstvo - Ub 3:2 (23:25, 25:20, 21:25, 25:16, 15:10)

Petak - 21. april

18.00: (1,90) Ub - Jedinstvo (1,80)

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 24. aprila, a peta 27. aprila


tagovi

Superliga Srbije u odbojciŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK UbMarijana BoričićJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara